Η μεταγραφή του Κωστούλα φανερώνει ότι οι ακαδημίες του Ολυμπιακού ανήκουν στην ελίτ της Ευρώπης
Η μεταγραφή ρεκόρ του Κωστούλα στην Μπράιτον αποδεικνύει γιατί τα τμήματα υποδομής των «ερυθρόλευκων» έχουν την αναγνώριση όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων
Ο Μπάμπης Κωστούλας είναι από χθες βράδυ παίκτης της Μπράιτον, με την αγγλική ομάδα να δίνει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, για την απόκτηση του 18χρονου στράικερ.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή στην αγγλική ομάδα τις απαιτήσεις τους για να παραχωρήσουν τον παίκτη και δικαιώθηκαν με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.
Ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείο του περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ για μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή και δεν χωρά αμφιβολία πως η ομάδα του λιμανιού πρωτοπορεί με τις κινήσεις της.
Εδώ όμως θα πρέπει να σταθούμε στην «μεγάλη εικόνα» του πρότζεκτ που «τρέχουν» οι πειραιώτες στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και είναι ξεκάθαρο πως η ακαδημία του Ολυμπιακού είναι θέμα συζήτησης σε όλη την Ευρώπη.
Για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, για τις μεγάλες επιτυχίες όπως η κατάκτηση του Youth League της περασμένης αγωνιστικής περιόδου αλλά και για την ανάδειξη σπουδαίων παικτών.
Όλοι μιλούν με θαυμασμό για την δουλειά που κάνει η ελληνική ομάδα στις ακαδημίες της.
Ο Κωστούλας είναι παίκτης που ανέδειξε ο Ολυμπιακός μέσα από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και αυτή την στιγμή είναι σίγουρο πως μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή το μοντέλο ανάπτυξης που έχουν καταρτίσει οι «ερυθρόλευκοι».
Και δεν είναι μόνο ο Μπάμπης Κωστούλας, καθώς υπάρχουν ο Μουζακίτης, ο Τζολάκης, ο Ρέτσος, ο Παπακανέλλος. Και αναφερόμαστε σε παίκτες που αγωνίζονται τώρα στον Ολυμπιακό, παιδιά τα οποία έχουν κάνει το άλμα από την ακαδημία των πειραιωτών.
Είναι προφανές ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναπτύξει ένα εξαιρετικό δίκτυο λειτουργίας στα τμήματα υποδομής, ένα μοντέλο που κατατάσσει την ακαδημία του Ολυμπιακού στις κορυφαίες της Ευρώπης.
Αυτό είναι το μέλλον, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι ελληνικοί σύλλογοι και η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει άλματα στον συγκεκριμένο τομέα, με πρωτοποριακές κινήσεις εδώ και πολλά χρόνια.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει επενδύσει πολλά εκατ. ευρώ στην ακαδημία του συλλόγου και αυτές οι επενδύσεις έκαναν την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού.
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έκανε την αρχή και ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που αυτή την στιγμή έχει φτάσει να παραχωρεί παίκτη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, με περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ.
Η δουλειά στα τμήματα υποδομής της ομάδας του λιμανιού συνεχίζεται και στην Ευρώπη αναγνωρίζουν πως η ακαδημία του Ολυμπιακού ανήκει στην ελίτ της Γηραιάς ηπείρου.
Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για μια ομάδα που πριν από ένα χρόνο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Τα δεδομένα για το πότε είναι εφικτή η διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακός - Φενέρ που αναβλήθηκε και τι ισχύει με τον κανονισμό σχετικά με το ποιοι παίκτες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όταν το ματς γίνει.
Με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας εκατοντάδες αφίσες Ομπράντοβιτς προσήλθαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο γήπεδο για το παιχνίδι της ομάδας τους με τη Μπάγερν Μονάχου στην Ευρωλίγκα.