view
Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o

InView

Μιχάλης Μυτακίδης: Όποιος έχει ζήσει ως αλητάμπουρας στο Πέραμα είναι μετάλλιο που δεν το βγάζει από το λαιμό

«Ονειρεύομαι να κάνω πολιτιστικά πράγματα εδώ» τονίζει ο Μιχάλης Μυτακίδης ή BD Foxmoor των Active Member που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Πέραμα. «Πρώτα είμαι αλητάμπουρας από το Πέραμα και μετά υποψήφιος για το νόμπελ λογοτεχνίας»

Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Stream InView

Μάρκος Παγδατής: Tο ταλέντο δεν σε πάει πουθενά χωρίς σκληρή δουλειά και πειθαρχία

«Έμαθα πως το τρίτο μου παιδί ήταν αγόρι, και αποφάσισα εκείνη τη στιγμή πως το τελευταίο μου τουρνουά θα είναι το Wimbledon» λέει ο «πειρατής του τένις» Μάρκος Παγδατής. Εξιστορεί την μοναδική πορεία του, που μοιάζει με ταινία, και για το μέλλον του τένις στην Ελλάδα

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Αλέξης Τσίπρας: Κάποιοι έλεγαν ότι θα φύγω με ελικόπτερο το 2015 αλλά διαψεύστηκαν, χρέος ήταν και είναι να μην φυγομαχήσω

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και ο αντίπαλος πόλος της ΝΔ, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Εξαπολύει δριμεία επίθεση στη ΝΔ, τονίζοντας, ότι δεν έχουν σχέση όσα εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης με το πραγματικό πρόγραμμά του. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται στο «σύνδρομο Πάτση», λέει και ζητά διαγραφή του Δημήτρη Μάντζου.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νίκος Ανδρουλάκης: Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ ενοχλεί τα συστήματα εξουσίας Μητσοτάκη και Τσίπρα

«Nα σπάσουμε τον μηχανισμό του φόβου με ισχυρό ΠΑΣΟΚ, να είναι η δύναμη που θα αντιπαρατεθεί με τη συντήρηση, το λαϊκισμό και τον αρνητισμό, τονίζει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης. «Δεν έχω τίτλους ιδιοκτησίας της δημοκρατικής παράταξης» λέει χαρακτηριστικά. Τι απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του Δημήτρη Μάντζου.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Σοφία Ζαχαράκη: Το κομμάτι του τουρισμού θα πρέπει να «μετασχηματιστεί» σε πολλές περιοχές

Υπάρχουν προορισμοί στην Ελλάδα που έχουν εξαιρετικές προοπτικές και είναι ανέγγιχτοι τονίζει η Σοφία Ζαχαράκη της ΝΔ, μιλώντας για τους στόχους στον τομέα του τουρισμού. «Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο κομμάτι του ''Ευ ζην''»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ελένη Χρονοπούλου: Η ΝΔ θεωρεί ότι όταν αλλάξει το άρθρο 16 θα γεμίσουμε με Χάρβαρντ και Γέιλ;

«Η ταμπέλα ''επενδύσεις'', με την οποία κουνά το δάκτυλο η ΝΔ, δεν είναι η λύση για όλα» τονίζει η Ελένη Χρονοπούλου του ΠΑΣΟΚ. Το 41% της ΝΔ κρύβει ένα κομμάτι φόβου, επισημαίνει, ενώ εξαπολύει επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Διονύσης Τεμπονέρας: Η ΝΔ θα μπορούσε να βάλει θέμα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο

«Από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει ότι είναι κόμμα εξουσίας και καταθέτει κυβερνητική πρόταση» τονίζει ο Διονύσης Τεμπονέρας. Μιλώντας για την ήττα στις 21 Μαΐου λέει, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μητσοτάκης ταύτισε την αλλαγή και την πρόοδο με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Χάρης Θεοχάρης: Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Άθλο χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου ο Χάρης Θεοχάρης της ΝΔ δεδομένου και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ περιέγραφε τον Μητσοτάκη περίπου ως τον Αντίχριστο» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νίκος Σοφιανός: Κόμμα μιας θητείας, ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό η Πλεύση Ελευθερίας

Μετά την επανεκλογή Ερντογάν ΗΠΑ και ΕΕ, που θέλουν να φέρουν στην σφαίρα επιρροής τους την Τουρκία, θα ανοίξουν θέματα κυριαρχίας με την Τουρκία, εκτιμά ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ. Επικρίνει την ΕΕ για την πολιτική της στο μεταναστευτικό δηλώνοντας ότι το διαχειρίζεται ως κάνουλα με βάση τις ανάγκες για εργατικό δυναμικό, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Μιχάλης Καλογήρου: Πρόσκαιρη και εφήμερη η επιδοματική πολιτική της ΝΔ, τελειώνουν τα κουπόνια

«Παρά τις αστοχίες, γνωρίζουμε ότι έχουμε δώσει τους αγώνες με καθαρούς όρους και σκεπτόμενοι πάντα αυτό που θα πάει τη χώρα και την κοινωνία μπροστά», τονίζει ο Μιχάλης Καλογήρου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει απολογισμό της τετραετίας Μητσοτάκη και μιλά για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα κρίσιμα θέματα για την κοινωνία και τη Δημοκρατία.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Περήφανος για τον φράχτη στον Εβρο – Φυλάξαμε τα σύνορα, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ήθελε ξέφραγο αμπέλι

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος της ΝΔ απαντά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για το ναυάγιο στην Πύλο τονίζοντας ότι δεν μπορούν να μιλούν αυτοί που ήθελαν τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι. Προβλέπει νέα άνοδο της ΝΔ στις εκλογές, ενώ επισημαίνει ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Θανάσης Γλαβίνας: Εύθραυστο το αναπτυξιακό μοντέλο, κίνδυνος αφελληνισμού της οικονομίας

Η μεσαία τάξη συμπιέζεται και πρέπει να την στηρίξουμε, τονίζει ο Θανάσης Γλαβίνας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. Μιλώντας για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στη χώρα αναφέρει ότι «έβαλε πλάτη στα δύσκολα και κράτησε τη χώρα στον πυρήνα του ευρώ»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νάσος Ηλιόπουλος: Το παραγωγικό μοντέλο της ΝΔ είναι διάτρητο και θα σκάσει στα κεφάλια μας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα παραμείνει δύναμη θετικών ανατροπών» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας με νόημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά μόνο στο λαϊκό κόσμο, σε κανέναν άλλον».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νικήτας Κακλαμάνης: Οι πολίτες να προσέχουν να μην στέλνουν «ντενεκέδες» στη Βουλή

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, από τους παλιότερους κοινοβουλευτικούς της ΝΔ, θεωρεί προσωπική επιτυχία του Κ.Μητσοτάκη το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι εν πολλοίς έχουν καταργηθεί οι διαχωρισμοί δεξιά - κέντρο - αριστερά. Αναγνωρίζει ως πολιτικός μερίδιο πολιτικής ευθύνης για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο εξαπολύοντας μύδρους στην ΕΕ γιατί ποτέ δεν άσκησε σωστή μεταναστευτική πολιτική.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νικόδημος Μάινα Κίνυουα: Η Ελλάδα για μένα είναι η πατρίδα μου, η πατρίδα των παιδιών μου

«Φοβάμαι ότι δεν ζούμε σε μια ήπειρο αλληλεγγύης» λέει ο Νικόδημος Μάινα Κίνυουα του ΣΥΡΙΖΑ, και τονίζει ότι πρέπει να βάλουμε μπροστά τον άνθρωπο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νίκος Παπαθανάσης: Το market pass είναι καλύτερο από τη μείωση του ΦΠΑ

Για κρυφή ατζέντα στη φορολογία κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Παπαθανάσης της ΝΔ, «την αποκάλυψαν οι μαρτυριάρηδες» λέει. Υπεραμύνεται της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ τονίζοντας «είπαμε την αλήθεια για την ακρίβεια. Δεν μπορούμε να την καλύψουμε 100%. Δημιουργήσαμε αναχώματα»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Διάνα Βουτυράκου: Καλούμαστε στα 18 να αποφασίσουμε για κάτι που καθορίζει τη ζωή μας, με έλλειψη ενημέρωσης

«Στο σχολείο μαθαίνουμε μόνο για άντρες επιστήμονες, ούτε για μια γυναίκα» λέει χαρακτηριστικά η Διάνα Βουτυράκου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τον σεξισμό, τον οποίο βίωσε και στην επαγγελματική ζωή. «Ρωτούσαν ''ποιος θα βγάλει φωτοτυπία'' κι όλοι κοιτούσαν εμένα, επειδή είμαι γυναίκα. Κλείνουμε τα μάτια σε όλα τα έμφυλα στερεότυπα που υπάρχουν»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νεφέλη Χατζηιωαννίδου: Σε κάθε πλευρά της κοινωνίας βλέπουμε σεξιστικές κινήσεις ή χαρακτηρισμούς

«Το metoo κατάφερε και έβαλε στη μέση οικογένεια την συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία, την παρενόχληση, την κακοποίηση», τονίζει η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου της ΝΔ. Το όραμά της είναι «να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η επόμενη γενιά γυναικών να μην βρει τα ίδια εμπόδια».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Δημήτρης Μάντζος: Ο Μητσοτάκης είναι κοντά στην παντοδυναμία, θα μπορεί να παραγγείλει «στα μέτρα του» τη Συνταγματική Αναθεώρηση

«Να γυρίσει ξανά στη μεγάλη παράταξη κάθε προοδευτικός και δημοκράτης» είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ο Δημήτρης Μάντζος. Χωρίς να φείδεται σκληρής κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η ΝΔ

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ντροπή για την ανθρωπότητα η Μόρια – Ο φράχτης στον Έβρο δεν συνδέεται με τις θαλάσσιες διόδους

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης της ΝΔ καταγγέλλει την τύφλωση και υποκρισία της Ευρώπης στο θέμα του προσφυγικού - μεταναστευτικού και ζητά αλλαγή πολιτικής. Θυμάται πώς εξαρθρώθηκε η «17Ν» και ποια ήταν η στιγμή που τον συγκλόνισε περισσότερο

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Διαμάντω Μανωλάκου: Σήμερα οι μάχες δεν είναι με τον κατακτητή, αλλά με τον εκμεταλλευτή

Οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις μπορούν να έχουν αποτέλεσμα τονίζει η Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ, «η κινητήρια δύναμη αλλαγής της κοινωνίας είναι το μαζικό ταξικό κίνημα». Μιλώντας για τη ρήξη με την ΕΕ, σημειώνει «δεν είναι θέμα νομίσματος, ευρώ ή δραχμής, αλλά πολιτικής».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νικόλας Φαραντούρης: Η ΝΔ προχώρησε σε διασπάθιση δημοσίου πλούτου με απευθείας αναθέσεις σε γνωστούς και κολλητούς

Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο μέχρι τελευταίας δεκάρας, τονίζει ο Νικόλας Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ. «Από την εμπειρία στην κυβέρνηση το 2015 – 2019 μάθαμε να κοστολογούμε τα πάντα. Οποιαδήποτε δράση είχε από πάνω της τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η υποχρέωση να κλείσει το ζήτημα της Θράκης

«Όλοι πατριώτες είμαστε, αλλά κάποιοι το δείχνουμε και στην πράξη», τονίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη της ΝΔ εξαπολύοντας βέλη για τον τρόπο που πολιτεύονται κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Καμία αναθεώρηση του Συντάγματος δεν ήταν όσο τολμηρή χρειαζόταν, σημειώνει.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Αφροδίτη Κτενά: Ο νόμος Κεραμέως μετατρέπει το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση, υποσκάπτει την ποιότητα των υπηρεσιών

Η ιδιωτική εκπαίδευση έχει τα καλά της, αλλά είναι για πολύ λίγους, τονίζει η Αφροδίτη Κτενά του ΚΚΕ, που «απέμεινε μόνο να υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης». «Σπούδασα στην Αμερική. Είμαι προϊόν ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ξέρω πολύ καλά ότι πάρα πολύ λίγοι μπορούν να σπουδάσουν».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Παύλος Χρηστίδης: Μας κατηγόρησαν για το «λεφτά υπάρχουν», τώρα όλοι λένε ό,τι έλεγε ο Γ.Παπανδρέου

Η ΝΔ κολυμπάει στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ του 40% και νομίζει ότι τα ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί, λέει χαρακτηριστικά ο Παύλος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ. Αναλύει το πρόγραμμα του κόμματος και αποδίδει την επίθεση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ στο ότι «ξέρει ότι είναι σοβαρός αντίπαλος»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ραλλία Χρηστίδου: Μετά τον Μάιο εισπράττω από τον κόσμο αγωνία για την επόμενη μέρα

Πολλές φορές για να πάρεις μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να καταφέρεις να συγκεράσεις αντικρουόμενα συμφέροντα, τονίζει η Ραλλία Χρηστίδου του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας για τις αιτίες της ήττας σημειώνει ότι «παγιδευτήκαμε με την απλή αναλογική, αργήσαμε να αλλάξουμε στάση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Παύλος Μαρινάκης: Καμία κρυφή ατζέντα στην Υγεία – Κατρούγκαλος και Πνευματικός δεν είναι το ίδιο

«Κάποια κομματίδια στα δεξιά μας δοξάστηκαν κρυπτόμενα, αδύνατη η συζήτηση μαζί τους» τονίζει ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης. Αντικρούει τα περί αλαζονείας της ΝΔ που θέτει το δίλημμα ισχυρή αυτοδυναμία ή τρίτη κάλπη. Για τους στόχους της τετραετίας τονίζει ότι «ο Μητσοτάκης ''έσπασε αυγά'' σε ζητήματα που δεν τολμούσαμε ούτε να τα πούμε».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Παναγιώτης Βλάχος: Η ΝΔ χτυπά το ΠΑΣΟΚ, γιατί πολλοί κεντρώοι που την ψήφισαν το καλοβλέπουν

Η ΝΔ έχει πλάσει ένα αφήγημα ισχυρής Ελλάδας, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της πλειοψηφίας του λαού, τονίζει ο Παναγιώτης Βλάχος του ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να χρεώσουν στο τρίτο κόμμα την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, απαντά στην κριτική περί άρνησης συνεργασίας.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Γιάννης Στουρνάρας: Αν… δούμε κεντρικό τραπεζίτη πρωθυπουργό αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε κρίση

«Δεν θα υπάρξει λιτότητα. Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις», τονίζει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, που εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την οικονομία. Παράλληλα, τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση μακράς πνοής που θα δράσει με αποφασιστικότητα και ταχύτητα,

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Μαριλένα Κοππά: Επικίνδυνο το παιχνίδι με τη Θράκη και λανθασμένο προεκλογικό εργαλείο

«Ο Ερντογάν δείχνει με τις επιλογές του να ελέγχει τους αρμούς της εξουσίας» λέει η Μαριλένα Κοππά, καθηγήτρια και μέλος του think tank του ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας την επόμενη μέρα στην Τουρκία και τα ελληνοτουρκικά. Ζούμε την εποχή, που ο φόβος διαλύει τα πάντα, τονίζει.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Γίνεται γενοκτονία με τα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα

Τα εργατικά ατυχήματα είναι 30% στην Ελλάδα υποστηρίζει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια του ΚΚΕ. Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους εργαζόμενους, ενώ δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για τους συνδικαλιστικούς αγώνες της παρά την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Χρίστος Δήμας: Όποιοι δεν αποκτούν νέες δεξιότητες θα μένουν πίσω διαρκώς

«Δεν πρέπει να θεωρούμε τις ιδιωτικοποιήσεις πανάκεια» τονίζει ο Χρίστος Δήμας της ΝΔ, μιλώντας και για τη σημασία των συμπράξεων δημοσίου - ιδιωτικού τομέα. Αναγκαία η αναθεώρηση του άρθρου 16 λέει, τονίζοντας πως «απαιτούνται ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις για την Συνταγματική Αναθεώρηση»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νίκος Αμπατιέλος: Το ΚΚΕ έχει το know how να κάνει αντιπολίτευση σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση

Κομμουνιστής τον 21ο αιώνα σημαίνει αισιόδοξος και να μην τα βλέπεις όλα στατικά, τονίζει ο Νίκος Αμπατιέλος υποψήφιος του ΚΚΕ. «Ο κομμουνιστής ήταν πάντα, αναφανδόν, με τη ζωή και τη δράση»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Παύλος Πολάκης: Αντί να λένε τοξικό τον κλέφτη, λένε εμένα που τον αποκάλυψα

Ο Παύλος Πολάκης επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει συσχετισμούς. Υποτιμήσαμε την επίδραση μέτρων, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και τα pass, λέει. Κατακεραυνώνει υπουργούς του Μητσοτάκη και τονίζει ότι ΔΕΗ και Εθνική Τράπεζα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Μειώσαμε τη φορολογία στη μεσαία τάξη, γι’ αυτό και μας ψήφισε

Η αντιπολίτευση δεν έχει καμία θέση για το πώς θα δημιουργήσει πλούτο, τονίζει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης της ΝΔ. Υπεραμύνεται της φορολογικής πολιτικής της και επιμένει ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε τη φορολόγηση ως κίνητρο για να φέρουμε επενδύσεις».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νίκος Παππάς: Μεγάλη κοινωνική περιπέτεια η πολιτική Μητσοτάκη, σταθερότητα μόνο με προοδευτικές κυβερνήσεις

«Όλα γυρίζουν» δηλώνει αποφασιστικά ο Νίκος Παππάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα υπαρκτής κοινωνικής ανάγκης, δεν είναι ίδιος με το 2015, έχει συσσωρεύσει ιστορική πείρα, τονίζει. Ο Αλέξης Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία ιδρυτή, είναι συγκολλητική ουσία, σημείο αναφοράς

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η χώρα χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για ανάχωμα στις πολιτικές της ΝΔ

Διαψεύσαμε όσους πίστευαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό, τονίζει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος. Να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ ο πρωταγωνιστής του πολιτικού σκηνικού, απαντά για τον στόχο στις επικείμενες εκλογές.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Γιώργος Σταμάτης: Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ταξική, αλλά αξιακή

Η ΝΔ είναι και βαθιά λαϊκό κόμμα, τονίζει ο Γιωργος Σταμάτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία. Απαντά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι η πολιτική δεν κρίνεται «στις θεωρίες» αλλά στις πράξεις και υπογραμμίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ενδιαφέρον και έμπρακτη στήριξη στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Αθηνά Λινού: Το ΕΣΥ καταρρέει λόγω ιδιωτικοποίησης βασικών υπηρεσιών στα νοσοκομεία

Στην ανάδειξη του προγράμματος του ΣΥΡΙZA και της ευκαιρίας για ανάταξη της κοινωνίας, εστιάζει σε ότι αφορά την νέα καμπάνια η διακεκριμένη επιστήμονας, Αθηνά Λινού. Το ΕΣΥ καταρρέει προειδοποιεί και μιλά για λάθη που κόστισαν ζωές στην πανδημία.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Μάκης Βορίδης: Στις εκλογές είχαμε στρατηγική ήττα της Αριστεράς

Ο Μάκης Βορίδης επιμένει ότι η Αριστερά υπέστη στρατηγική ήττα στις εκλογές, η ΝΔ διαμορφώνει όρους μιας διαφορετικής ηγεμονίας, υπεραμύνεται της δεξιάς ταυτότητας και δηλώνει αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα κυβερνήσει όταν το αποφασίσει ο λαός

«Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που έχει σαπίσει, ο σοσιαλισμός φαντάζει σήμερα από όλα τα παράθυρα της ιστορίας» τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Όταν ο λαός νιώσει τη δύναμή του και θέλει ν' αναλάβει ο ίδιος την εξουσία θα δώσει εντολή στο ΚΚΕ να κυβερνήσει, σημειώνει. Δεν πίνω μπύρα απαντά στο Μητσοτάκη, δεν πάει για καφέ με τον Τσίπρα, και με βιτριολικό χιούμορ κρίνει το μοντέλο σοσιαλισμού που προτείνει ο Βαρουφάκης.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Αλέξης Τσίπρας: Δεν συγκυβερνώ με ΝΔ, σαν να φτιάξουν ομάδα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

«Κυριακή κοντή γιορτή», το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τις δημοσκοπήσεις. Ο Μητσοτάκης έκανε ξανά επίκαιρο το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», τονίζει. Εκφράζει τον φόβο ότι η κοινωνία θα γίνει «ροντέο» με τους πλειστηριασμούς. Δεν μετανιώνει για την απλή αναλογική, προβλέπει για τον Μητσοτάκη ότι αν μπορεί θα επιχειρήσει σχηματισμό κυβέρνησης ακόμη και με «αποστάτες» και τείνει χείρα συνεργασίας στον Ανδρουλάκη.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Έφη Αχτσιόγλου: Δεν έχουμε καμία διασύνδεση με οικονομικά συμφέροντα ή άλλες ελίτ

Κανένα «μυστήριο» δεν υπάρχει στο κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι ρεαλιστικό και κοινωνικά αναγκαίο τονίζει η Εφη Αχτσιόγλου. Κατηγορεί τη ΝΔ ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο, «γιατί δεν τη συμφέρει να μιλήσουμε για πολιτικές». Ο κόσμος «ξέρει τι ζει» λέει προεξοφλώντας επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει «αστειότητες» τα περί εξόδου από το ευρώ «που ανακυκλώνει η ΝΔ».

Ελένη Στεργίου
Ελένη Στεργίου
Ελένη Στεργίου
Ελένη Στεργίου

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πάντα σε επιφυλακή και εγρήγορση σε σχέση με την Τουρκία

Η λέξη φόβος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας, τονίζει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, τονίζοντας το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Απορρίπτει τις αιτιάσεις περί ανταγωνισμού εξοπλισμών. Οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας δεν αλλάζουν τόσο εύκολα, λέει με νόημα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Μιλένα Αποστολάκη: Προσπάθησαν να αποδώσουν στο ΠΑΣΟΚ όλα τα δεινά της χώρας

«Μας χωρίζουν μεγάλες διάφορες και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ», λέει η Μιλένα Αποστολάκη, τονίζοντας ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα ευθύνης και θα κάνει «ουσιαστική χρήση» της διερευνητικής εντολής, θεωρώντας ότι τις συνεργασίες θα τις φέρουν «τα γεγονότα κι η ιστορία».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Δήμητρα Σταματέλου: Τα ‘χει φάει τα ψωμιά του αυτό το σύστημα, πέφτει διαρκώς σε αντιφάσεις

Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες, τονίζει η Δήμητρα Σταματέλου, σημειώνοντας ότι δεν πληρείται καμία προϋπόθεση για συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνησης συνεργασίας. Μιλά για τις κρίσεις που γεννά το σύστημα. Η πανδημία βγήκε με το «πάμε κι όπου βγει…» λέει για τις κρίσιμες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ρένα Δούρου: Πρόβλημα του Ανδρουλάκη να θεωρεί ίδιους τους Μητσοτάκη – Τσίπρα

«Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το ότι είμαστε στο 2023 και συζητάμε σαν η δημοσιονομική, πολιτική, κοινωνική ζωή του τόπου να ξεκινά από το 2015» λέει η Ρένα Δούρου, κατηγορώντας τον Κ.Μητσοτάκη ότι επιδιώκει τη «χαλαρή ψήφο» και δεύτερες εκλογές. Απλή αναλογική χωρίς συνεργασίες δεν γίνεται, τονίζει και κατακρίνει τη στάση του ΠΑΣΟΚ

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Χρήστος Στυλιανίδης: Αν μία κυβέρνηση συνεργασίας δεν έχει στόχευση καλύτερα να μην γίνει ποτέ

Για τις εκλογές, τον Μητσοτάκη «που δεν θα έχει ευθύνη» αν μετεκλογικά μπει η χώρα σε περιπέτειες, αλλά και την καλύτερη ετοιμότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας μιλά ο Χρήστος Στυλιανίδης. Το Κυπριακό που «βρίσκεται σε αδιέξοδο», η Τουρκία που «είναι λάθος να αντιμετωπίζεται με δυτικούς όρους» αλλά και οι απόδημοι Έλληνες είναι επίσης θέματα που τον προβληματίζουν.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Διονύσης Τσακνής: Το σύστημα θα ανατραπεί και θα είναι «ντάλα μεσημέρι»

Για σκυταλοδρομία αντιλαϊκών μέτρων κατηγορεί τις κυβερνήσεις ο Διονύσης Τσακνής και επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ένα ισχυρό «όχι». Μιλά για την αριστερά, τις προτάσεις του ΚΚΕ, τη σχέση της τέχνης με το λαϊκό κίνημα και την ανάγκη ανατροπής. «Kακή διαχείριση μιας θεωρίας, δεν ακυρώνει τη θεωρία».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Άκης Σκέρτσος: Δεν μπορούν να κάνουν τον δικαστή τα κόμματα

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε επανάληψη του 2015 λέει ο Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας το σύνολο της Αντιπολίτευσης για έλλειψη προγραμματικής πρότασης. «Υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διαλευκάνει το ταχύτερο τις υποκλοπές», σημειώνει.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κώστας Σκανδαλίδης: Δεν θα πουλήσουμε και την ψυχή μας στον διάβολο για να γίνει κυβέρνηση

«Αν ο Μητσοτάκης με την αλλαγή θέσης για τις υποκλοπές θέλει να χαϊδέψει τα αυτιά του Ανδρουλάκη, χτύπησε λάθος πόρτα» λέει ο Κώστας Σκανδαλίδης με αιχμές και για τη στάση της Δικαιοσύνης. Πολιτικός άλλης γενιάς σημειώνει με πικρία ότι σήμερα η πολιτική σύγκρουση γίνεται περί όνου σκιάς, με καυγάδες και εμμονές.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νίκος Φίλης: Τα Τέμπη ανέδειξαν ένα συλλογικό αίτημα δικαιοσύνης

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για θατσερισμό, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και κομματισμό στο δημόσιο, ο Νίκος Φίλης υπερασπίζεται το αίτημα του χωρισμού Εκκλησίας και κράτους και επιμένει ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκπροσωπήσει το συλλογικό αίτημα δικαιοσύνης που υπάρχει στην κοινωνία

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νάντια Γιαννακοπούλου: Θέλουμε 15%, δεν μπορούμε να συζητήσουμε σαν δεκανίκι

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νάντια Γιαννακοπούλου που κρίνει ότι «μοιάζουν μεταξύ τους», και συστήνει σε Μητσοτάκη και Τσίπρα αν επιμένουν να είναι πρωθυπουργοί να πάρουν αυτοδυναμία. Ισχυρό ποσοστό, προγραμματική σύγκλιση και πρόσωπα οι όροι συνεργασίας που θέτει το ΠΑΣΟΚ

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Θανάσης Παφίλης: Έχουν κυβερνήσει όλοι με όλους, από χέρι καμένος ο λαός

Κάθε κυβέρνηση από το 2010 και μετά είναι χειρότερη από την προηγούμενη λέει ο Θανάσης Παφίλης εξαπολύοντας επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που «έχουν πια κοινό πρόγραμμα». Όσα τάζουν «τα έχει ήδη φάει ο πληθωρισμός», τονίζει, αναλύει τη στρατηγική του ΚΚΕ και το πώς μπορεί να γίνει η ανατροπή

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Αλέξης Χαρίτσης: Οι υποκλοπές το μεγαλύτερο σκάνδαλο – Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 5,5 δισ. ευρώ το χρόνο και είναι «η μέρα με τη νύχτα» με αυτό της ΝΔ τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει δυσανεξία σε οτιδήποτε Δημόσιο με ειδική αναφορά στο άρθρο 16 για τα Πανεπιστήμια. Δηλώνει σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο λαός δεν θα μας συγχωρήσει αν έχουμε άλλα 4 χρόνια ΝΔ

Απολύτως ταξική η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θυμίζοντας στα προοδευτικά κόμματα ότι η απλή αναλογική έχει και μεγάλη ευθύνη. Χαρακτηρίζει εφικτή τη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ βάσει προγραμματικών θέσεων και δεν διστάζει να μετρήσει με αριστερόμετρο τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Βασίλης Κικίλιας: Δεν είναι αλαζονικό ότι θέλουμε αυτοδυναμία, θέλουμε σταθερότητα

Είναι μία από τις κρισιμότερες στιγμές της μεταπολίτευσης λέει ο Βασίλης Κικίλιας εξηγώντας γιατί η ΝΔ επιμένει στην αυτοδυναμία. Μιλάει με πάθος για τον τουρισμό και το brand Ελλάδα, «τι παραπάνω έχει η λίμνη Κόμο από της Καστοριάς;». Αλλάζει ύφος και τόνο όταν μιλά για την πανδημία, που τον σημάδεψε και τις υποκλοπές.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Δεν αποκλείεται Ειδικό Δικαστήριο για τις υποκλοπές προειδοποιεί η Τόνια Αντωνίου

Η Τόνια Αντωνίου λέει μεν όχι σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, αλλά τονίζει ότι πολλά θα κριθούν από το μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες την 21η Μαΐου. Εκτιμά και προειδοποιεί εμμέσως ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε λογική αποστασίας.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κωστής Χατζηδάκης: Εφικτός ο στόχος για 950 ευρώ κατώτατο μισθό

«Στην οικονομία αν πατήσεις το γκάζι παραπάνω από όσο αντέχει θα κάψεις τη μηχανή» λέει ο Κωστής Χατζηδάκης, εκφράζοντας φόβους για «τρελές επιλογές» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό και τέταρτο μνημόνιο. Κανείς δεν ενοχλήθηκε περισσότερο από μένα για την υπόθεση των υποκλοπών, τονίζει.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Βαγγέλης Αποστολάκης: Η πιθανότητα πολέμου με την Τουρκία υπάρχει πάντα

Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να μετράμε προσεκτικά τα βήματά μας, τονίζει ο Βαγγέλης Αποστολάκης. Αναλύει τη σημασία των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία ακόμη και στις δύσκολες περιόδους. «Ναι», στο στρατό υπάρχουν ακροδεξιά σταγονίδια.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στις 21 Μαΐου έχουμε δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας

Εως το 2027 θα έχουν ψηφιοποιηθεί άλλες 4.000 υπηρεσίες του δημοσίου, υπόσχεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Αναφέρεται στο «βαθύ κράτος» που υπάρχει και οδήγησε στην τραγωδία στα Τέμπη, ενώ για τη ΝΔ λέει: «Είναι το σπίτι μου, η οικογένειά μου»

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Χρήστος Σπίρτζης: Ειδικό Δικαστήριο για υποκλοπές και Τέμπη

Ευθεία επίθεση στο «καθεστώς Μητσοτάκη» για τις παρακολουθήσεις, την Παιδεία, την τραγωδία στα Τέμπη, εξαπολύει ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης. Τονίζει ότι είναι «τιμή μου και καμάρι μου που είμαι ΠΑΣΟΚ», αλλά το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Ανδρέα Παπανδρέου

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είχε το ρόλο του πυροσβέστη και όχι του εμπρηστή στην κρίση

«Εχέγγυο αξιοπιστίας για το μέλλον» είναι η ιστορία και η προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην σύγχρονη ιστορία τονίζει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, που δηλώνει στρατιώτης για να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας. Εξηγεί γιατί απορρίπτονται ως ακατάλληλοι Μητσοτάκης και Τσίπρας και τι ζητά η νέα γενιά.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Έλενα Ακρίτα: Με φώναξαν γιατί είμαι η Έλενα Ακρίτα και για τις ιδέες που πρεσβεύω

Θέλω να δοκιμαστώ στην πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα λέει η Έλενα Ακρίτα ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα μπω σε καλούπια που δεν πιστεύω». «Όταν ακούς ναι μεν αλλά, κρύβεται καραμπινάτη ομοφοβία» τονίζει, επιμένοντας ότι το ΚΚΕ είναι ομοφοβικό κόμμα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο όταν πείσει το 1 εκατ. ψηφοφόρους να επιστρέψουν

«Δεν θα φτάσουμε καν να συζητήσουμε για το πρόσωπο του πρωθυπουργού» τονίζει ο Παύλος Γερουλάνος προεξοφλώντας προγραμματική ασυμφωνία. Εξηγεί γιατί δεν εμπιστεύεται ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα. Το αυτομαστίγωμα του ΠΑΣΟΚ και πώς θα ξαναγίνει μεγάλο κόμμα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κανέλλη: Σε ένα πόλεμο μακάρι να έχετε δίπλα σας έναν κομμουνιστή φαντάρο

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας αλλά μία επανάσταση στην αδικία, τη φτώχεια, την ακρίβεια, δηλώνει η Λιάνα Κανέλλη ξεκαθαρίζοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν συμμετέχει επ' ουδενί σε κυβέρνηση συνεργασίας. Απαντά τι θα έκαναν οι κομμουνιστές σε τυχόν πόλεμο.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Νίκος Βούτσης: Ο κ. Ντογιάκος συγκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών

Για την υπόθεση των υποκλοπών που «υπερέβη κάθε νοσηρή φαντασία» μιλά ο Νίκος Βούτσης. Η απλή αναλογική «είναι το πιο δίκαιο σύστημα» τονίζει μιλώντας για προγραμματική σύγκλιση και όχι ταύτιση. Τι απαντά στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αριστερό κόμμα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Όλγα Γεροβασίλη: «Γουνάκια» για τις υποκλοπές αν προκύψουν ποινικές ευθύνες για τον Μητσοτάκη

Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, μιλά η Όλγα Γεροβασίλη. Τι λέει για το κόμμα Κανελλόπουλου και τις ενδεχόμενες ψήφους οπαδών του Κασιδιάρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποκλοπές θα ερευνηθούν έως τέλους προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023