Ο Εβάν Φουρνιέ, ήρθε στα μέρη μας για να αγωνιστεί πρώτη φορά στην καριέρα του στην Euroleague στα 32 του χρόνια.
Έπειτα από 12 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ, ο Γάλλος σούπερ σταρ του Ολυμπιακού έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας του Πειραιά.
Επίσης χαίρει της εκτίμησης και του Γιώργου Μπαρτζώκα για την αφοσίωσή του στο μπάσκετ και στο πως αντιμετωπίζει τα πράγματα με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.
Ο Εβάν Φουρνιέ παραχώρησε συνέντευξη στο μεγαλύτερο Μέσο Ενημέρωσης της πατρίδας του, την «Equipe», και μεταξύ άλλων πολλών, είπε χαρακτηριστικά για την απόφαση του να επιστρέψει στην Ευρώπη και να υπογράψει στον Ολυμπιακό.
« Je ne veux pas juste jouer au basket ici, mais vivre une vraie histoire » : comment @EvanFourmizz a conquis le coeur des fans d’Olympiakos.
Bonus : son avis -tranché bien sûr 🤣- sur le débat Euroleague vs NBA. “Une guerre à deux balles !” https://t.co/MbLtixuDun
«Δεν θέλω απλώς να παίξω μπάσκετ εδώ, αλλά να ζήσω μια αληθινή ιστορία!, ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα, από τις πολλές που ήδη έχει εκστομίσει ως τώρα.
Ο Φουρνιέ μιλάει επίσης για το γεγονός ότι κέρδισε τις καρδιές των φιλάθλων του Ολυμπιακού, ενώ η γνώμη του για το ντιμπέιτ ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και ΝΒΑ, είναι: «Ένας πόλεμος με δύο σφαίρες!»
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Με επιθετικό μονόλογο, ο Ολυμπιακός διέλυσε την Παρτιζάν, επικρατώντας με 104-66 στο Βελιγράδι για την 22η αγωνιστική της Euroleague - Σπουδαία εμφάνιση από τον Βεζένκοφ (25π.).
Διαιτησία «μαύρα χάλια» από τον Τσακαλίδη στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι Ελληνες διαιτητές δεν πρέπει να ορίζονται σε κρίσιμα ματς. Αποκορύφωμα ο μη καταλογισμός πέναλτι στο 82’
Η Σενεγάλη νίκησε 1-0 την Αίγυπτο με γκολ του Σαντιό Μανέ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κόπα Άφρικα όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Νιγηρία - Μαρόκο.
Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Μπρούνο Ονιεμαέτσι, οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, ξεκινούν βασικοί για Μαρόκο και Νιγηρία, αντίστοιχα, στον ημιτελικό του Κόπα Άφρικα.