Ευχαριστημένος από το δυνατό ματς ο Γιαννάκης, δεν ανησυχεί ο Ζούρος
Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα του Πανελλήνιου στην παράταση, ωστόσο ο Παναγιώτης Γιαννάκης με δηλώσεις του τόνισε πως η ομάδα του κέρδισε μία ακόμη σημαντική και απόλυτα χρήσιμη εμπειρία. Ο Ηλίας Ζούρος, από την μεριά του, υπογράμμισε πως η ομάδα του μπορεί να γνώρισε την 6η συνεχόμενη ήττα της, όμως είναι λογικό να παρατηρείται πτώση στην απόδοση της αυτή την περίοδο.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα του Πανελλήνιου στην παράταση, ωστόσο ο Παναγιώτης Γιαννάκης με δηλώσεις του τόνισε πως η ομάδα του κέρδισε μία ακόμη σημαντική και απόλυτα χρήσιμη εμπειρία. Ο Ηλίας Ζούρος, από την μεριά του, υπογράμμισε πως η ομάδα του μπορεί να γνώρισε την 6η συνεχόμενη ήττα της, όμως είναι λογικό να παρατηρείται πτώση στην απόδοση της αυτή την περίοδο.
«Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνει ο Πανελλήνιος και για το Final 4 που μας χάρισε. Θέλω να πιστεύω ότι θα ξαναδοκιμάσουν. Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να παίζουμε δυνατά παιχνίδια. Ο Πανελλήνιος ήταν λίγο νωθρός στα τελευταία παιχνίδια, αλλά φάνηκε αρκετά δυνατός και πολύ εύστοχος στα τρίποντα. Εμείς δημιουργήσαμε μία διαφορά, αλλά τα εύστοχα τρίποντα οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση. Στις λεπτομέρειες όμως και στο ένα σουτ καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη» σημείωσε αρχικά ο «δράκος».
Και πρόσθεσε:
«Προσπαθούμε να δυναμώσουμε τις προπονήσεις μας για να ετοιμαστούμε καλύτερα για το Final 4. Οι παίκτες μου προσπαθούν να βελτιώνονται και να αντιδρούν στις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Ο Κλέιζα βελτιώνει τη συμπεριφορά του. Μερικές φορές είναι φυσιολογικό να δημιουργείται μία πίεση.
» Μέρα με τη μέρα θα είναι καλύτερος επειδή έχει ταλέντο. Αυτά που γίνονται είναι ευλογημένα για το παιχνίδι μας. Θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ακόμα και στο μισό δευτερόλεπτο. Μόνο αν ζήσεις τέτοιες καταστάσεις γίνεσαι καλύτερος».
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος για την κανονική περίοδο, Τζος Τσίλντρες σημείωσε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανελλήνιος έπαιξε σαν ομάδα και πολύ καλά. Είμαστε τυχεροί που ο Χαραλαμπίδης που έχει πάνω από 85% στις βολές αστόχησε. Πετύχαμε δύο πολύ μεγάλα σουτ, ένα με τον Βούισιτς κι ένα με τον Κλέιζα κι έτσι σταθήκαμε τυχεροί και κερδίσαμε. Είναι τιμή μου που βγήκα πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, αλλά το βραβείο ανήκει στους συμπαίκτες μου που φρόντισαν να είμαι τόσο επιθετικός μέσα στο παιχνίδι».
Στην αντίπερα όχθη ο Ηλίας Ζούρος, σχολίασε:
«Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για την δουλειά που γίνεται και ευχόμαστε να τα καταφέρουν στο Παρίσι. Θα είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ. Στο παιχνίδι δείξαμε ότι φρεσκαριζόμαστε και ξαναβρίσκουμε τον ρυθμό μας. Μοιράσαμε τον χρόνο και έπαιξαν όλοι οι παίκτες.
» Επιθετικά ήμασταν πολύ καλοί, αλλά αμυντικά θα πρέπει να βελτιωθούμε. Εχουμε το αβαντάζ της έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Κάποιοι βιάζονται να ξεγράψουν τον Πανελλήνιο, αλλά πιστεύω πολύ στους παίκτες μου. Πέρυσι στο τέλος είχαμε σοβαρά προβλήματα στο τέλος. Τον σοβαρό τραυματισμό του Καλαϊτζή και τον θάνατο του πατέρα του Γκολεματς.
» Φέτος ξεκινήσαμε και πάλι νωρίς τις υποχρεώσεις μας. Είναι λίγο φυσιολογικό το ξεφούσκωμα μετά το φάιναλ φορ επειδή τα παιδιά τα έδωσαν όλα. Είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή» κατέληξε.
Τέλος ο Κρις Οουενς ανέφερε:
«΄΄Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Στο τέλος χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στην επίθεση να σκοράρουμε. Ο Ολυμπιακός ευστόχησε κι έτσι πήρε το ματς. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Ειδικά εγώ θα πρέπει να βελτιωθώ στην άμυνα στην ρακέτα. Θα πρέπει να παίξουμε καλά στη συνέχεια για να κερδίσουμε».