Καλάθι και… 1.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό στο Παρίσι
Εναν ακόμα λόγο θα έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού για να σκοράρουν στο φάιναλ φορ του Παρισιού. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν ότι για κάθε καλάθι θα προσφέρουν 1.000 ευρώ στην προσπάθεια «Τα παιδιά νικάνε» για κοινωφελείς σκοπούς. «Είμαι περήφανος που συμμετέχω ενεργά σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Προληπτικά εκτός προπόνησης ο Τεόντοσιτς, λόγω φαρυγγίτιδας.
Εναν ακόμα λόγο θα έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού για να σκοράρουν στο φάιναλ φορ του Παρισιού.
Οι «ερυθρόλευκοι» σε εκδήλωση σε συνεργασία με τη Wind στο «Ledra Marriott» ανακοίνωσαν ότι για κάθε καλάθι θα προσφέρουν 1.000 ευρώ. Από την πλευρά των παικτών παραβρέθηκαν οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, οι οποίοι μίλησαν για την πρωτοβουλία και το Παρίσι.
Ο αρχηγός των Πειραιωτών τόνισε: «η εκδήλωση είναι μια απόδειξη πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να βοηθήσει. Από την πλευρά μας οι παίκτες έχουμε πλέον ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να πετυχαίνουμε καλάθι. Είναι τεράστια ευχαρίστηση να μπορείς να κάνεις ένα παιδί να χαμογελάσει κι από την πρώτη στιγμή όπου ξεκίνησε η εκστρατεία έχει προσφέρει πολλά χαμόγελα. Είμαι περήφανος που συμμετέχω ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και πλέον είμαι πιο χαρούμενος γιατί δεν θα εξαρτάται μόνο από εμένα να βάζω καλάθια για να πηγαίνουν χρήματα στα παιδιά. Τα παιδιά ξέρουν να νικάνε κι εμείς οφείλουμε να τα βοηθήσουμε περισσότερο απ όσο μπορούμε για να το κάνουν. Η προσπάθεια αυτή είναι μια κίνηση ώστε να βοηθηθούν παιδιά τα οποία έχουν πρόβλημα και δεν έχουν κάποια πράγματα δεδομένα. Στα αγωνιστικά, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο στο Final Four στο Παρίσι».
Από την άλλη πλευρά, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτηςείπε: «χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα παιδιά, που όπως είπε πολύ σωστά ο Θοδωρής, δεν έχουν κάποια πράγματα δεδομένα στη ζωή τους όπως κάποια άλλα. Μας δίνεται φυσικά ένα επιπλέον κίνητρο για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη συνέχεια ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά. Εύχομαι αυτό που γίνεται να συνεχιστεί και να γίνουν και άλλες παρόμοιες προσπάθειες για άτομα τα οποία χρειάζονται την βοήθεια μας. Όσον αφορά για το Final Four, όπως λέει και ο προπονητής μας, με συγκέντρωση και υπομονή, θα φτάσουμε στον στόχο μας».
Εκτός προπόνησης ο Τεόντοσιτς
Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία για το Final 4 της Ευρωλίγκα και όπως είναι λογικό ο Παναγιώτης Γιαννάκης θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και ιδιαίτερα τον βασικό του πλέι μέικερ.
Ωστόσο ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν του έκανε τη χάρη και λόγω φαρυγγίτιδας προτιμήθηκε να μείνει εκτός προπόνησης τη Δευτέρα. Ο Σέρβος άσος δεν ανέβασε πυρετό και φυσικά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, όμως κρίθηκε σκόπιμο να προστατευθεί.
Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να αγωνιστεί κανονικά στον αγώνα με τον Πανελλήνιο την Τετάρτη στο προτελευταίο δυνατό τεστ των «ερυθρόλευκων» πριν ταξιδέψουν στο Παρίσι.
Σαφέστατα υφίσταται το ενδεχόμενο ο Παναγιώτης Γιαννάκης να τον ξεκουράσει και να δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο στον Πατρικ Μπέβερλι ή και στον Κώστα Σλούκα, ο οποίο ταλαιπωρούταν από τράβηγμα στον λαγονοψοείτη, κάτι που θα του δώσει τη δυνατότητα να κρατήσει όλους του παίκτες του… ζεστούς.