Τρεις συνταγές που φωνάζουν «USA», από αυτές που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά. Έτσι για την αλλαγή.
Να προσέχουμε στις αναλογίες των συστατικών, ώστε να πετύχουμε σωστά τη ρου (roux). Με λίγα λόγια να πήξει η σάλτσα, αλλά να παραμείνει και λίγο ρευστή ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη κρεμώδης υφή του.
Η διαδικασία
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο και συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε τη ρου (roux).
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο – λίγο το γάλα, ανακατεύουμε δυνατά και ανεβάζουμε τη φωτιά, για να πήξει η σάλτσα.
Την ίδια ώρα προσθέτουμε και το τυρί.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι στη ρου και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, τα οποία έχουμε βράσει από πριν και ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλει κάποιος μπορεί να τα βάλει σε ένα πυρέξ και το γκραντινάρουμε στον φούρνο.
Το smash burger είναι πιο ωραίο γιατί το μπιφτέκι ψήνεται ταυτόχρονα με βούτυρο και κρεμμύδι.
Η διαδικασία
Δουλεύουμε με δύο τηγάνια ταυτόχρονα, όπου κάνουμε τις ίδιες ακριβώς κινήσεις.
Άρα: στο τηγάνι ρίχνουμε πρώτα το βούτυρο, μετά τη μπαλίτσα μπιφτέκι που έχουμε φτιάξει και μετά το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια με μια σπάτουλα πατάμε το μπαλάκι κιμά ώστε να γίνει επίπεδο και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα το μπιφτέκι.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο τηγάνι και όταν η μια πλευρά είναι έτοιμη, γυρνάμε την άλλη πάνω στο βούτυρο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον για να γίνει, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε δύο φέτες τσένταρ πάνω στο μπιφτέκι ενώ ψήνεται.
Στη συνέχεια βάζουμε και το ψωμάκι στο τηγάνι, από τη μέσα πλευρά, για να ψηθεί λίγο.
Για τη σος: Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη Worcestershire και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε τη σος στα ψωμάκια, προσθέτουμε τουρσί, ντομάτα και ότι άλλο θέλουμε (παράδειγμα, αυτό τηγανητό) και ενώνουμε τα ψωμάκια, φτιάχνοντας ένα φανταστικό smash burger.
Μην πάρετε άγουρες μπανάνες, δεν πρόκειται να πετύχει το banana bread.
Η διαδικασία
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και σε ένα τηγάνι τις καραμελώνουμε, με λίγο ζάχαρη και λίγο χυμό πορτοκάλι. Με ένα πιρούνι ανακατέβουμε και σπάμε τις μπανάνες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο, τα αυγά, τη σόδα, τα κάστανα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις μπανάνες, όσο είναι ζεστές και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο.
Τέλος, μεγάλη προσοχή στο ψήσιμο: 40 λεπτά στους 170 βαθμούς σκεπασμένο και άλλα 40 λεπτά στους 170 βαθμούς ξεσκέπαστο για να κάνει μια ωραία κρούστα.