Συνταγή: Χούμους παντζάρι
Μια συνταγή με εντυπωσιακή εμφάνιση και πολύ θρεπτική.
Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, ντιπ ή άλειμμα, που χρησιμοποιείται στη Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διαφόρων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη. Στο πέρασμα των χρόνων, όμως, έχουν γίνει διάφορες παραλλαγές. Σαν τη συνταγή που ακολουθεί.
Χούμους παντζάρι. Μια εντυπωσιακή, υγιεινή και θρεπτική συνταγή, με γεύση που ξετρελαίνει τον ουρανίσκο και συνοδεύει τέλεια πολλά φαγητά. Και πάνω από όλα, είναι πανεύκολη.
Τα υλικά
300 γρ. παντζάρια, βρασμένα
250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Χυμό ενός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ταχίνι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα
Φρέσκο θυμάρι για άρωμα
Αλάτι
Πιπέρι
Η διαδικασία
Βάζετε στο μπλέντερ τα βρασμένα παντζάρια, τα βρασμένα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτετε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια. Προσθέτετε επίσης αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε με θυμάρι, σουσάμι, μαυροκούκι και σερβίρετε.
Πηγή: Vita
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442