Καλοκαίρι και ζυμαρικά είναι δύο λέξεις που ταιριάζουν στην ίδια πρόταση. Μόνο που σε αυτές τις δύο συνταγές, που παρουσιάστηκαν στην κουζίνα του «Buongiorno», δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό.
Βάζουμε τις πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες), την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και τις βάζουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά για να ψηθούν.
Μόλις ψηθούν, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις περνάμε από το μπλέντερ.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε τη σάλτσα από πιπεριές που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε τον βασιλικό, την τριμμένη παρμεζάνα, λίγη κρέμα γάλακτος και λίγη πάπρικα καπνιστή.
Παράλληλα βράζουμε και τα λιγκουίνι.
Όταν είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Στριφτόνι με πέστο βασιλικού, ντομάτας και αμύγδαλα
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.