Για το σερβίρσμα 1 φλ. βρασμένη κινόα 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ
Η διαδικασία
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Για την κινόα
Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κινόα, με νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει. Αλατίζουμε την ώρα που βράζει. Την στραγγίζουμε καλά.
Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και το αβοκάντο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας