Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού τρέλανε όλη την Ευρώπη με την εντυπωσιακή πορεία που πραγματοποίησε, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.
Είναι μια μεγάλη βραδιά για τους «ερυθρόλευκους» και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, γιατί είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να βλέπει κάποιος μια ελληνική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.
Και η ιαχή «Ολυμπιακός – Ολυμπιακός» των παιδιών του Θρύλου αμέσως μετά την απονομή, ήταν η πιο γλυκιά μελωδία για τους οπαδούς της ομάδας του λιμανιού σε όλο τον κόσμο.
Το ευρωπαϊκό ταξίδι ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για τα «χρυσά» παιδιά του Θρύλου και τώρα απλώνεται μπροστά τους ένας νέος ορίζοντας.
Ένας ορίζοντας με πολλές προοπτικές κι ένα καλοκαίρι που θα είναι γεμάτο όνειρα για τους πρωταγωνιστές αυτής της εντυπωσιακής πορείας.
Παιδιά από αυτή την ομάδα που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι την πρώτη ομάδα στην προετοιμασία που θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» στο εξωτερικό.
Αυτός είναι άλλωστε και ο μεγάλος στόχος, να δίνουν τα τμήματα υποδομής παίκτες στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και για να έχει συνέχεια το όνειρο, στο μυαλό αυτών των παιδιών πρέπει να υπάρχει μόνο μία λέξη. «Δουλειά».
Αυτή είναι η σκέψη που πρέπει να κυριαρχεί σε όλους τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στον σημερινό τελικό αλλά και σε όλη την πορεία στο φετινό Youth League.
Το ταλέντο ναι υπάρχει και φάνηκε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο. Ναι και η δουλειά έγινε σωστά καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.
Αλλά όποια κορυφή και αν κατακτήσει κάποιος, υπάρχει πάντα μια μεγαλύτερη πρόκληση. Ακόμα κι αν έχεις στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, όπως έκανε απόψε η Κ19 του Ολυμπιακού.
Είναι προφανές ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα συμπεριλάβει στην αποστολή της πρώτης ομάδας στην προετοιμασία, παιδιά από την Κ19 και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Η ευκαιρία γι’ αυτά τα παιδιά θα είναι μεγάλη και πρέπει να την αξιοποιήσουν. Να δουν, να μάθουν, να παλέψουν να δείξουν πράγματα στον Ισπανό τεχνικό.
Είναι στο χέρι τους και μπορούν να τα καταφέρουν. Αυτό που είναι δεδομένο έχει να κάνει με την πρόθεση του συλλόγου να τους στηρίξει σε κάθε βήμα τους, σε κάθε προσπάθεια τους.
Οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης κι έχουν μπροστά τους ένα καλοκαίρι «εκτόξευσης».
Ένα καλοκαίρι που πρέπει μέσα από την σκληρή δουλειά καλούνται να διαμορφώσουν ένα σκηνικό καθιέρωσης και στην πρώτη ομάδα των πειραιωτών τα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν.
Είπαμε, αυτό που πρέπει να έχουν τα παιδιά του Ολυμπιακού είναι υπομονή και πίστη στη δουλειά τους. Τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα τους…
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Μετά τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τη σημασία ης νίκης του Ολυμπιακού αλλά και στη νοοτροπία διαχείρισής της από όλους στους Πειραιώτες.
Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις μίλησε για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά στην αρχή, ενώ στάθηκε στα λάθη.
Η Λίβερπουλ πέρασε με 3-1 από το «Μολινό», εξασφαλίζοντας πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup και δείχνοντας αντίδραση μετά την πρόσφατη ήττα της στο πρωτάθλημα.