Ομελέτα με ασπράδια και κολοκύθα
Η διατροφική αξία του ασπραδιού είναι ανεκτίμητη – αποτελεί μια σχεδόν ολοκληρωμένη τροφή με λίγες θερμίδες, ενώ με λίγα υλικά μετατρέπεται σε χορταστικό γεύμα.
Προετοιμασία – παρασκευή 20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
45 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
250 γρ. κολοκύθα, σε κύβους ή τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη (υπάρχει και έτοιμη, καθαρισμένη στα σουπερμάρκετ)
12 ασπράδια αβγών, χτυπημένα
60 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
Μερικά φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τα ασπράδια. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί σιγά-σιγά η ομελέτα. Περίπου 2-3 λεπτά πριν ψηθεί προσθέτουμε το τυρί. Αποσύρουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
- Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε τροχαίο στη Σούδα
- To NBA γλιστράει στον… λάθος δρόμο με τα νέα λαμπερά παρκέ του
- «HOTΕΛ ΕΛVIRA»: Συγκλονιστικές εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Netflix: Αλλάζει το τοπίο στην ψυχαγωγία – Τι σημαίνει η εξαγορά της Warner
- Athens Airport Soars as Luxury Travel Rebounds
- Έχει καταλάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την εθνική ζημιά που έκανε με την υπόθεση Predator;
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442