Στέλλα Σπανού

Προετοιμασία 15΄ Τηγάνισμα 15΄-30΄(ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας)

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

1 κιλό σπαράγγια

250 γρ. φέτα

3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο

2 αβγά

Μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

¼ από ένα ματσάκι μαϊντανό

1/6 από ένα ματσάκι άνηθο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Αλεύρι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Πλένουμε τα σπαράγγια με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε με τον πατατοκαθαριστή ή ένα μαχαιράκι αφαιρώντας τη φλούδα τους από την κορυφή προς τα κάτω. Αφαιρούμε και τα σκληρά τους μέρη.

Με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, τα αβγά και το πιπέρι.

Αφού τα ζυμώσουμε καλά, βάζουμε στο τηγάνι ½ φλιτζάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα ίση με ένα γεμάτο κουτάλι σούπας, το αλευρώνουμε καλά και το πλάθουμε σαν κεφτέ. Τα τηγανίζουμε προσέχοντας να μην τρυπήσουν.

Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο