Είναι από τα γλυκά εκείνα, που είτε όταν είσαι παιδί είτε μεγάλος, δεν λες ποτέ όχι. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι που η ζέστη είναι στα ύψη. Η γρανίτα είναι μια από τις αγαπημένες μας απολαύσεις των διακοπών, άρα γιατί να μην ξέρουμε να το φτιάχνουμε μόνοι μας, που είναι πιο ωραία και σίγουρα πιο υγιεινή; Όπως η συνταγή που ακολουθεί.
Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι. Μια συνταγή απλή, σχετικά γρήγορη, δροσιστική και χωρίς περιττές θερμίδες.
Τα υλικά
500 γρ. φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες + λίγες επιπλέον για το γαρνίρισμα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για περίπου 10-15 λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν οι χυμοί των φρούτων. Το μεταφέρουμε στη συνέχεια στον κάδο του πολυκόφτη και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι ή μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσουμε λίγο τη υφή του.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες προτού το σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγες φράουλες. Εναλλακτικά, το μοιράζουμε σε καλούπια για παγωτό ξυλάκι.