Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

ΣΥΡΙΖΑ: Προκαταρκτική για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται

ΣΥΡΙΖΑ: Προκαταρκτική για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται

Τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται η διεξοδική μελέτη της δικογραφίας και παράλληλα η συγγραφή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τα Τέμπη

«Μελετούμε για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, αλλά και όλα τα προς διερεύνηση πιθανά αδικήματα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις στη δικογραφία», διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συζητήθηκε στην σημερινή (21/5) συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, σχετικά με την «επικείμενη κατάθεση πρότασης προανακριτικής για το έγκλημα το Τεμπών».

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι, τις επόμενες μέρες, ολοκληρώνεται η διεξοδική μελέτη της δικογραφίας (και των συσχετιζόμενων) και παράλληλα η συγγραφή της πρότασης.

Παράλληλα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας και μία σειρά άλλων δημόσιων πολιτικών παρεμβάσεων επί του θέματος, καθώς και οργανωτικά ζητήματα για τη διενέργεια του 5ου συνεδρίου του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι τρία στελέχη από την Κεντρική Επιτροπή Επανεκκίνησης, η Μαριζέτα Αντωνοπούλου, ο Δημήτρης Μελίδης και ο Νίκος Νυφούδης μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα «για την αναγέννηση και την ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Η Μαριζέτα Αντωνοπούλου εντάσσεται στην ομάδα του Πολιτικού Σχεδιασμού, ο Δημήτρης Μελίδης αναλαμβάνει ρόλο αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου και ο Νίκος Νυφούδης τον ρόλο του συμβούλου του προέδρου για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα.

Τι είπε Καραμέρος για τον Μητσοτάκη;

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το κόμμα είναι «στις τελικές λεπτομέρειες της συγγραφής του κειμένου, υπάρχει μια συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο για τα κείμενα και με τη Νέα Αριστερά, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι 30 υπογραφές που απαιτούνται από τον Κανονισμό της Βουλής για την κατάθεση της πρότασης και θα συμπεριλαμβάνει στο κείμενο την ανάγκη διερεύνησης των πιθανών ευθυνών και αδικημάτων των υπουργών».

Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε πως «αυτό που δεν λέει η κυβέρνηση είναι ότι μέσα στα αρχεία στη Βουλή υπάρχει και η συσχετιζόμενη δικογραφία του μπαζώματος, όπου σε αυτή ενορχηστρωτής και στη συνέχεια κοινωνός όλων όσων συνέβαιναν – βλέπε email μεταξύ Τριαντόπουλου και γραφείου πρωθυπουργού κλπ – ήταν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο