Συνταγή: Λαζάνια με κιμά, ντομάτα και ανθότυρο
Μια συνταγή που δεν θέλει πολύ χρόνο και ένα πεντανόστιμη.
Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν τα λαζάνια. Ωστόσο, υπάρχει η αντίληψη ότι είναι μια χρονοβόρα συνταγή, με αποτέλεσμα να την αποφεύγουμε οι περισσότεροι. Για αυτό ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας δείξει την short -και απολαυστική- version.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή που δεν θέλει περισσότερο από 30 με 35 λεπτά για να γίνει. Και είναι πεντανόστιμη: λαζάνια με κιμά, ντομάτα και ανθότυρο.
Τα μυστικά δεν είναι πολλά και μας γλιτώνουν και χρόνο.
Τα υλικά
1 συσκευασία λαζάνια
200 γρ. μοτσαρέλα
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 τριμμένα καρότα
3 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. ρίγανη
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. ανθότυρο
200 γρ. cottage
1 αβγό
Το μυστικό
Τα λαζάνια δεν τα έχουμε βράσει πριν τα βάλουμε στο ταψί – η υγρασία από τον κιμά θα τα ψήσει σωστά.
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε τον κιμά «σαν αυτόν που κάνετε για τα μακαρόνια», όπως είπε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, στον μοσχαρίσιο κιμά πρόσθεσε: πάπρικα, ρίγανη, δάφνη, κανέλα, λίγο πελτέ ντομάτας και νερό.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο, το τυρί cottage και ένα αυγό και ανακατεύουμε καλά, σαν να κάνουμε μπεσαμέλ.
Μετά σε ένα ταψί, βάζουμε τα φύλλα από λαζάνια και: ρίχνουμε λίγο ντομάτα και μετά προσθέτουμε τον κιμά που έχουμε κάνει.
Απλώνουμε τον κιμά, ρίχνουμε τριμμένη μοτσαρέλα και μετά βάζουμε τα φύλλα από λαζάνια από πάνω.
Ρίχνουμε ξανά ντομάτα και μετά από πάνω ρίχνουμε τη «μπεσαμέλ] που έχουμε κάνει στα γρήγορα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Κανόνας: τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πρώτα.
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Η δεύτερη… νιότη του Νάντο Ντε Κολό στη Βιλερμπάν (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442