Παραδοσιακή φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας
Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας φτιάχνει φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας!
Στην κουζίνα του «MEGA Καλημέρα», η Νεκταρία Κοκκινάκη, φτιάχνει την παραδοσιάκη κερκυραϊκή φογάτσα.
Υλικά για προζύμι:
100ml γάλα
12 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό
Για την ζύμη:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
25 γρ. λικέρ κουμκουάτ ή πορτοκάλι ή λεμόνι
2 αυγά
½ κουταλάκι μαχλέπι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτ ή περγαμόντο ή πορτοκάλι ή λεμόνι
450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό αλεύρι
- Τι αλλάζει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442