Πλένουμε καλά τις φράουλες με το κοτσάνι τους. Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν καλά και μετά τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια. Βάζουμε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα με κλειστό καπάκι στο ψυγείο.
Βγάζουμε το πρωί την κατσαρόλα από το ψυγείο, προσθέτουμε το νερό και τη βανίλια (κόβουμε τον λοβό κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού τον γδέρνουμε για να μαζέψουμε τα σποράκια. Ρίχνουμε τα σποράκια και τον λοβό στην κατσαρόλα). Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε. Βγάζουμε τις φράουλες από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει (15 λεπτά). Μόλις αρχίσει να δένει, προσθέτουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Μετά ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και αδειάζουμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα. Τα γεμίζουμε μέχρι το χείλος, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Προσπαθούμε να μην ανακατεύουμε, όσο γίνεται, με κουτάλα, αλλά να κουνάμε την κατσαρόλα, ώστε να μην «τραυματίζουμε» τις φράουλες.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας