Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Γκρανόλα α λα ελληνικά

Γκρανόλα α λα ελληνικά

Για ένα υγιεινό πρωινό, με πετιμέζι, πορτοκάλι και σύκα.

Προετοιμασία 5’, Ψήσιμο 20’

ΥΛΙΚΑ (για ένα μεσαίο βάζο)

40 γρ. φιλέ αμυγδάλου

30 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

40 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

20 γρ. κολοκυθόσπορος

20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο

200 γρ. νιφάδες βρόμης

20 γρ. σουλτανίνα

20 γρ. σταφίδα

1 κ.σ. σουσάμι

3-4 ξερά σύκα, σε λεπτές φέτες

1,5 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. ξύσμα από βιολογικό πορτοκάλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

120 ml πετιμέζι ή συκόμελο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλους τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις νιφάδες βρόμης, τις σταφίδες και τα σύκα. Προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Σε μια λαμαρίνα, στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Κάθε λίγο, ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Οταν κρυώσει καλά, κρατάμε όσο θέλουμε να καταναλώσουμε άμεσα και την υπόλοιπη τη διατηρούμε κλεισμένη αεροστεγώς σε ένα βάζο.

Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο