Αδιάλλακτη η IAAF για τον αποκλεισμό ολόκληρης της ρωσικής ομάδας στίβου
Η παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου απάντησε αρνητικά στο ρωσικό αίτημα να δοθεί άδεια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε εκείνους τους αθλητές/τριες, που δεν έχουν καμιά εμπλοκή στο σκάνδαλο χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
Η παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου απάντησε αρνητικά στο ρωσικό αίτημα να δοθεί άδεια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε εκείνους τους αθλητές/τριες, που δεν έχουν καμιά εμπλοκή στο σκάνδαλο χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», η IAAF απάντησε, με δική της επιστολή, στην επιστολή προς τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, του υπουργού αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για τον αποκλεισμό ολόκληρης της ομάδας στίβου από τους αγώνες του Ρίο.
Ο Μούτκο είχε υποστηρίζει πως είναι άδικο οι ποινές αποκλεισμού να επεκτείνονται σε όλους τους αθλητές, ακόμη και σε εκείνους που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση, αλλά η IAAF επέμεινε στην απόφαση της και τόνισε στη ρωσική πλευρά πως ο αποκλεισμός παραμένει σε ισχύ και η ομάδα στίβου δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες.
«Ελαβα την απάντηση από τον Κόε και η IAAF δεν θέλει να αλλάξει την απόφαση της και να αποκαταστήσει αυτή τη μεγάλη αδικία», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μούτκο.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Σοσιεδάδ Αλεξ Ρεμίρο απάντησε στη φημολογία της μετακόμισής του στο «Καμπ Νου». Μίλησε και για τη σχέση του με τον Χοάν Γκαρθία, ο οποίος τον χαρακτήρισε «γάτα»