Η ΔΟΕ απέκλεισε την Ινδία για ανάμειξη της κυβέρνησης
Σε ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με την εθνική επιτροπή της Ινδίας, με αφορμή την επικείμενη εκλογή του Λαλίτ Μπχανότ στη θέση του γενικού γραμματέα της τελευταίας.
Σε ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με την εθνική επιτροπή της Ινδίας, με αφορμή την επικείμενη εκλογή του Λαλίτ Μπχανότ στη θέση του γενικού γραμματέα της τελευταίας.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, που συνεδριάζει στη Λοζάνη, αποφάσισε τον αποκλεισμό της ασιατικής χώρας, όπερ σημαίνει ότι διακόπτεται κάθε χρηματοδότηση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ινδίας από τη ΔΟΕ, αποκλείονται οι Ινδοί παράγοντες από όλα τα αξιώματα, ενώ (αν η ποινή παραμείνει σε βάθος χρόνου) οι αθλητές της χώρας δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό τη σημαία του κράτους τους, αλλά μόνο ως ανεξάρτητοι.
«Πέτρα του σκανδάλου» αποτελεί ο Λαλίτ Μπχανότ, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γενικού γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ινδίας στις αυριανές αρχαιρεσίες. Ο Μπχανότ παρέμεινε προφυλακισμένος για 11 μήνες, κατηγορούμενος για διαφθορά σε σχέση με τη διοργάνωση των Αγώνων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στο Νέο Δελχί, το 2010.
Αποφυλακίστηκε με εγγύηση και, ενώ η υπόθεσή του δεν έχει εκδικαστεί, υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η ΔΟΕ κατηγορεί την ινδική κυβέρνηση για ανάμειξη στα εσωτερικά της Επιτροπής, με αφορμή απόφαση τοπικού δικαστηρίου, που επιβάλει τη διενέργεια των εκλογών με βάση την εσωτερική νομοθεσία και όχι με βάση το καταστατικό της ΔΟΕ.
Η Κρίσταλ Πάλας νίκησε 3-1 με ανατροπή την Τότεναμ και την άφησε έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Καταδίκασε την ομάδα του με πέναλτι και αποβολή ο Φαν ντε Βεν.
Η Βαλένθια ενώ προηγούνταν άνετα καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, βρέθηκε στα τελευταία λεπτά με την πλάτη στον τοίχο, όμως το καλάθι του Μπαντιό της χάρισε τη νίκη.