«Επικίνδυνη η ΑΕΚ που παίζει το τελευταίο χαρτί της» είπε ο Κουσέιρο
Επικίνδυνη χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο προπονητής της Λοκομοτίβ Μόσχας Ζοσέ Κουσέιρο στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα της Πέμπτης για το Europa League. Ο Πορτογάλος τεχνικός σημείωσε ότι η Ένωση παίζει το τελευταίο χαρτί της για την πρόκριση, ενώ παρατήρησε ότι η ελληνική ομάδα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
Επικίνδυνη χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο προπονητής της Λοκομοτίβ Μόσχας Ζοσέ Κουσέιρο στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα της Πέμπτης για το Europa League. Ο Πορτογάλος τεχνικός σημείωσε ότι η Ένωση παίζει το τελευταίο χαρτί της για την πρόκριση, ενώ παρατήρησε ότι η ελληνική ομάδα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
«Αυτό το παιχνίδι ίσως είναι η τελευταία ελπίδα της ΑΕΚ, γιατί αν ηττηθεί και τώρα, θα είναι ουσιαστικά απίθανο να προκριθεί. Ήδη η ελληνική ομάδα έχει δύο ήττες και περιμένουμε στη Μόσχα να θέλει να παρουσιάσει τον καλύτερό της εαυτό», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης και πρόσθεσε:
«Είναι μια ομάδα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ειδικά με τον Λεονάρντο. Δεν θα παίξει με μας ο Δέλλας λόγω τιμωρίας, αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι πολύ μεγάλο το κενό στην άμυνα. Οι αντίπαλοί μας είναι έμπειροι και θα παίξουν προσεκτικά. Ίσως και η ισοπαλία να είναι καλό αποτέλεσμα για αυτούς».
Η Λοκομοτίβ προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Άντερλεχτ και θέλει οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. «Η ήττα από την Άντερλεχτ έχει στιγματίσει την πορεία μας. Χάσαμε τρεις βαθμούς που δεν αξίζαμε να χάσουμε. Όμως αυτό έγινε και τώρα είμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο. Είτε θα επιτρέψουμε στον αντίπαλο να μας φτάσει, είτε θα ξεφύγουμε έξι βαθμούς.
»Πιστεύω πως 10 βαθμοί θα είναι αρκετοί για μας ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Άρα θέλουμε άλλους 7 κι αν νικήσουμε αύριο, θα θέλουμε άλλους 4 σε τρία ματς. Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Άντερλεχτ», τόνισε.
Ο Ζοσέ Κουσέιρο δεν ανησυχεί μήπως οι παίκτες του υποτιμήσουν την ΑΕΚ. «Για μας όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Παίζουμε για το πρεστίζ του συλλόγου και κάθε αγώνας πρέπει να αντιμετωπίζεται από την πλευρά μας με τη μέγιστη σοβαρότητα», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως το γεγονός ότι το αυριανό είναι το 100ο ματς στην ευρωπαϊκή ιστορία της Λοκομοτίβ, δεν δίνει έξτρα ώθηση στην ομάδα του.
«Είναι σημαντικό ότι το αυριανό ματς είναι το 100ο για μας στην Ευρώπη. Είναι ένας καλός και… στρογγυλός αριθμός, αλλά για μένα προσωπικά δεν αποτελεί αυτό επιπλέον κίνητρο. Όλα τα ματς πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και ξέρω πως όλοι οι παίκτες είναι περήφανοι που φορούν τη φανέλα της ομάδας. Έτσι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν». Αλεξάντρ Φιλτσόφ: «Η ΑΕΚ θα κάνει ότι περνά από το χέρι της»
Από την πλευρά του ο αναπληρωματικός (λόγω τραυματισμού) τερματοφύλακας της ομάδας, Αλεξάντρ Φιλτσόφ τόνισε:
«Για μας κάθε αγώνας είναι σημαντικός, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ματς του Europa League. Όλη η ομάδα και κάθε παίκτης δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να τιμήσει το σύλλογο. Πιστεύω πως και η ΑΕΚ αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το ερχόμενο ματς. Άλλωστε είναι γι’ αυτούς η τελευταία ευκαιρία να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες που έχουν», τόνισε ο Ρώσος γκολκίπερ.
Όσο για την αγωνιστική του κατάσταση, ο αναπληρωματικός γκολκίπερ (βασικός είναι ο Βραζιλιάνος Γκιλέρμε) ανέφερε: «Είμαι στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας. Αν όλα πάνε καλά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσω να προπονούμαι κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Ελπίζω σύντομα να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει αγώνες».