Εβραζε η Ασδεράκη κατά της Σερένα αλλά έμεινε ψύχραιμη
Η Εύα Ασδεράκη έγινε διάσημη σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς έγινε αποδέκτης του ξεσπάσματος της Σερένα Γουίλιαμς. Η πρώτη εκπρόσωπος της ελληνικής διαιτησίας που ήταν υπεύθυνη σε τελικό Grand Slam τουρνουά, ομολόγησε ότι μέσα της... έβραζε όση ώρα αναγκάστηκε να υπομείνει την απαράδεκτη συμπεριφορά της αμερικανίδας τενίστριας.
Η Εύα Ασδεράκη έγινε διάσημη σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς έγινε αποδέκτης του ξεσπάσματος της Σερένα Γουίλιαμς.
Η πρώτη εκπρόσωπος της ελληνικής διαιτησίας που ήταν υπεύθυνη σε τελικό Grand Slam τουρνουά, ομολόγησε ότι μέσα της… έβραζε όση ώρα αναγκάστηκε να υπομείνει την απαράδεκτη συμπεριφορά της αμερικανίδας τενίστριας.
Η Εύα Ασδεράκη υποστήριξε «δεν περίμενα να είναι τόσο επιθετική. Με το που πήρα την απόφαση και άρχισε να έρχεται προς το μέρος μου περίμενα ότι θα υπάρχει κάποια διαφωνία και σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να της μιλήσω και να της εξηγήσω την απόφαση μου. Ότι θα έφτανε όμως σε αυτό το σημείο δεν το περίμενα».
Παρότι έμεινε ψύχραιμη όπως έπρεπε τόνισε στις δηλώσεις της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» πως «μέσα μου υπήρχε ένας αναβρασμός και θεωρώ ότι είναι απολύτως φυσιολογικό από τη στιγμή που κάποιος σου επιτίθεται φραστικά. Ωστόσο έχουμε εκπαιδευτεί να είμαστε ψύχραιμοι και ό,τι και να συμβαίνει μέσα μας να μην το δείχνουμε. Τώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή ήξερα ότι η απόφαση που είχα πάρει ήταν σωστή, δεν είχα να ανησυχήσω για τίποτα. Για το μοναδικό πράγμα που είχα να ανησυχήσω ήταν η Σερένα. Πίστευα ότι αρχικά θα μπορούσα να της εξηγήσω και θα καταλάβαινε, αλλά δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο, οπότε απλά την άφησα να μιλάει».
Η Σερένα Γουίλιαμς δεν ζήτησε συγνώμη και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000 δολαρίων και ενώ είχε τιμωρηθεί με αναστολή για ανάλογο ξέσπασμα το 2009 στον ημιτελικό του US Open.