Το Λονδίνο είναι έτοιμο και με μια βουτιά ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση (pics)
Με μια... βουτιά στην καινούργια Ολυμπιακή πισίνα, το Λονδίνο σηματοδότησε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακριβώς έναν χρόνο πριν την ημέρα που έχει ορισθεί να γίνει η επίσημη τελετή έναρξης. «Είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς» τόνισε ο δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ προσκάλεσε επισήμως τους αθλητές και τους παράγοντες από 202 χώρες να συμμετάσχουν.
Με μια… βουτιά στην καινούργια Ολυμπιακή πισίνα, το Λονδίνο σηματοδότησε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακριβώς έναν χρόνο πριν την ημέρα που έχει ορισθεί να γίνει η επίσημη τελετή έναρξης. «Είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς» τόνισε ο δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ προσκάλεσε επισήμως τους αθλητές και τους παράγοντες από 202 χώρες να συμμετάσχουν.
Στην τελετή που έγινε στην κατάμεστη πλατεία Τραφάλγκαρ – και μεταδόθηκε τηλεοπτικώς – ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι οι αθλητικοί χώροι, οι εθελοντές, τα ξενοδοχεία, τα ταξί, το Λονδίνο ολόκληρο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση, έναν χρόνο πριν την επίσημη έναρξή τους.
«Ένα όνειρο δημιουργήθηκε όταν η ΔΟΕ έδωσε τη διοργάνωση του 2012 στο Λονδίνο. Όπως το 1908 και το 1948, οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου ήξεραν ότι θα έρθουν σε ένα έθνος που εφήυρε τον μοντέρνο αθλητισμό και την έννοια του fair play» είπε από την πλευρά του ο Ζακ ρογκ.
Νωρίτερα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στις καταδύσεις για το 2009 Τομ Ντάλι πραγματοποίησε κατάδυση στην καινούργια Ολυμπιακή πισίνα, σηματοδοτώντας την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ήταν υπέροχα αν και το νερό ήταν λίγο κρύο» δήλωσε αργότερα.
Η μικρή αυτή τελετή στην πισίνα περιελάμβανε και μια κούρσα από παλαίμαχους σπουδαίους αθλητές πολλών αθλημάτων, όπως οι Στιβ Μπάκλεϊ και Τέσα Σάντερσον (ακόντιο), Ρότζερ Μπλακ (400μ.) και Μαρκ Φόστερ.
Η πριγκίπισσα Άννα, μέλος της ΔΟΕ και πρώην αμαζόνα, παρουσίασε τα Ολυμπιακά μετάλλια, τα οποία θα είναι τα μεγαλύτερα σε όγκο στην Ιστορία των Αγώνων. σχεδιασμένα από τον Βρετανό Ντέιβιντ Γουάτκινς αναπαριστούν την αρχαία θεά Νίκη στην μία πλευρά και διάφορα συμβολικά στοιχεία προεξέχοντως του ποταμού Τάμεση στην άλλη.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας