Tην Τετάρτη (4/5) η πρώτη «μάχη» μεταξύ Βουλιαγμένης και Ολυμπιακού
Από το κολυμβητήριο του Λαιμού αρχίζουν την Τετάρτη (4/5, 19:00) οι αναμετρήσεις της Βουλιαγμένης με τον Ολυμπιακό, στους τελικούς της Α1 υδατοσφαίρισης των Γυναικών. Η σειρά θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την επόμενη Τετάρτη (11/5), ενώ πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες.
Από το κολυμβητήριο του Λαιμού αρχίζουν την Τετάρτη (4/5, 19:00) οι αναμετρήσεις της Βουλιαγμένης με τον Ολυμπιακό, στους τελικούς της Α1 υδατοσφαίρισης των Γυναικών. Η σειρά θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την επόμενη Τετάρτη (11/5), ενώ πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες.
Είναι η τρίτη σερί χρονιά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται στους τελικούς. Το 2009 οι Ερυθρόλευκες πήραν τον τίτλο με 3-2, νικώντας στον (επεισοδιακό) πέμπτο τελικό μέσα στη Βουλιαγμένη. Πέρυσι, αν και ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα έδρας, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έκαναν… περίπατο και με 3-0 νίκες επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.
Οι δύο φιναλίστ επιβεβαίωσαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τα προγνωστικά, αποδεικνύοντας μέσα στο νερό τη μεγάλη διαφορά που τις χωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες. Και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική περίοδο έληξαν ισόπαλα (6-6 στο Λαιμό και 8-8 στον Πειραιά), όμως το τελευταίο ματς κατακυρώθηκε «στα χαρτιά» υπέρ της Βουλιαγμένης, επειδή ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε δύο ξένες παίκτριες. Ετσι ο ΝΟΒ τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο με 50 βαθμούς και ο Ολυμπιακός δεύτερος με 45 (πέραν του μηδενισμού του αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί), ενώ στα ημιτελικά των πλέι-οφ ξεπέρασαν άνετα με 2-0 νίκες τα εμπόδια του Ηρακλή και του Εθνικού αντίστοιχα.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός, που ταλανίζεται από οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Μετά το Final του Champions Cup, όπου οι Eρυθρόλευκες κατετάγησαν τρίτες, ο Χάρης Παυλίδης υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία, την οποία στη συνέχεια ανακάλεσε κι έτσι θα καθήσει κανονικά στον πάγκο της ομάδας. Η Αμερικανίδα Κάμι Κρεγκ αποχώρησε κι έτσι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στον τελικό με ξένη την Ιφκε Φαν Μπέλκουμ, αλλά και με σοβαρό πρόβλημα στα 2μ., αφού μοναδική «καθαρόαιμη» φουνταριστή στο ρόστερ είναι πλέον η νεαρή Πενταράκη.
Από την άλλη πλευρά, η Βουλιαγμένη δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, ακόμη όμως δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον αποκλεισμό από το Final 4 του Champions Cup και την απώλεια του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η Αλεξία Καμμένου δεν υπολογίζει την Εύη Μωραϊτίδου, που απ΄ό,τι φαίνεται πήρε την οριστική απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, και φυσικά την Ισπανίδα τερματοφύλακα Πατρίτσια Ντελ Σότο, που αγωνίστηκε μόνο στους αγώνες της Ευρώπης (στο πρωτάθλημα παίζει η Σοφία Κόνουχ).
Το δεύτερο ματς θα γίνει το Σάββατο (7/5,17:00) στον Πειραιά και το τρίτο τη Δευτέρα (9/5, 19:00) στη Βουλιαγμένη. Αν χρειαστούν κι άλλα παιχνίδια, θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες (Τρίτη 10/5 στον Πειραιά και Τετάρτη 11/5 στο Λαιμό), αφού το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί και να συγκεντρωθεί άμεσα η εθνική ομάδα για τα προκριματικά του World League.
Την Τετάρτη (4/5) αρχίζει και η σειρά μεταξύ Εθνικού και Ηρακλή, με «έπαθλο» την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης. Οι δύο ομάδες θα παίξουν (στις δύο νίκες) για το γόητρο, αφού αμφότερες έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής στο LEN Trophy της επόμενης περιόδου. Πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα του Πειραιά.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των τελικών και «μικρών» τελικών της Α1 Γυναικών: