Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ακολουθούμε τον Ευτύχη στις ευωδιαστές κουζίνες της Λεμεσού. Η Λένια αποκαλύπτει τα μυστικά του λευκαρίτικου ταββά: πεντανόστιμο αρνάκι με λαχανικά και κύμινο σ’ ένα παραδοσιακό κυπριακό σκεύος. Στο εστιατόριο «Πιατάκια», ο Ηρόδοτος γράφει ιστορία φτιάχνοντας κολοκούθκια με τ’ αυγά και για επιδόρπιο δροσιστικό καρπούζι με χαλούμι και πιπέρι. Χωμένος στα στενά, […]
Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ακολουθούμε τον Ευτύχη στις ευωδιαστές κουζίνες της Λεμεσού. Η Λένια αποκαλύπτει τα μυστικά του λευκαρίτικου ταββά: πεντανόστιμο αρνάκι με λαχανικά και κύμινο σ’ ένα παραδοσιακό κυπριακό σκεύος. Στο εστιατόριο «Πιατάκια», ο Ηρόδοτος γράφει ιστορία φτιάχνοντας κολοκούθκια με τ’ αυγά και για επιδόρπιο δροσιστικό καρπούζι με χαλούμι και πιπέρι. Χωμένος στα στενά, στην παλιά πόλη της Λεμεσού, ο Ευτύχης ξετρυπώνει μια λιχουδιά υπό εξαφάνιση: την κυπριακή τριμμυθόπιτα. Στη συνέχεια ταξιδεύει στο κοντινό χωριό Αγρός, μαθαίνει πως φτιάχνονται τα κυπριακά αλλαντικά και μία νεαρή μαμά, η όμορφη Γεωργία, του μαγειρεύει μακαρονοσαλάτα με λούντζα και τζαμαρέλα. Ο Ευτύχης αποχαιρετά τον Αγρό μ’ ένα μερακλίδικο γλυκό καρυδάκι από τη Νίκη Αγαθοκλέους.