Από τις συνταγές που η «τόσο όσο» ποσότητα στα υλικά είναι απαραίτητη, ώστε να μην βγει πολύ έντονη και υπερβολικά πικάντικη η γεύση. Ενώ η μια κουταλιά ταχίνι στο τέλος, κάνει τη διαφορά.
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι βάζουμε λάδι, ρίχνουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κάρι, το τσίλι, τον βασιλικό, το κόλιανδρο, την πίκλα τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη σόγια, το αγγούρι, το καρότο και το κολοκύθι. Ενώ στο τέλος προσθέτουμε λίγο ταχίνι και λίγο μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Παράλληλα βράζουμε και τα noodles μας.
Όταν είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και η εναλλακτική σαλάτα είναι έτοιμη.
Σε ένα ζεστό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε σησαμέλαιο και καβουρδίζουμε το σουσάμι.
Και μετά ρίχνουμε το μοσχάρι και στην πορεία προσθέτουμε: το κρεμμύδι, το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπρόκολο, το καρότο, την κόκκινη πιπεριά και το λάχανο. Προσθέτουμε λίγο τζίντζερ τριμμένο, λίγο μέλι, λίγο σόγια και τεριγιάκι.
Ανακατεύουμε καλά για να πάνε όλα τα υλικά παντού στο τηγάνι.
Παράλληλα έχουμε ρίξει τα noodles σε ζεματιστό νερό. Και μόλις το μοσχαράκι έχει ψηθεί, προσθέτουμε και τα noodles στο τηγάνι. Σε τρία λεπτά η συνταγή είναι έτοιμη.