Μητσοτάκης: Προφανής η ανεπάρκεια του κράτους για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Αοριστολογίες για επιστροφή χρημάτων και εκ νέου εώλες υποσχέσεις
Στη σκιά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό στρέφεται το ενδιαφέρον μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις παραιτήσεις υπουργών.
Οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβάρυναν το ήδη αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα με τον πρωθυπουργό να δίνει το στίγμα του χειρισμού της υπόθεσης στην καθιερωμένη ανάρτηση της κυριακάτικης ανασκόπησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε το σκάνδαλο με νέες υποσχέσεις περί μάχης με το βαθύ κράτος, γνωρίζοντας πάντως και ο ίδιος ότι η υπόθεση έχει καταφέρει μεγάλο πλήγμα στο συγκεκριμένο αφήγημα καθώς σύμφωνα με τις αποκαλύψεις «γαλάζια» στελέχη πρωταγωνιστούν εδώ και χρόνια στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για «ημετέρους».
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το πρόβλημα με τις επιδοτήσεις υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά εδώ είναι μεγαλύτερο. «Είναι προφανής η ανεπάρκεια του κράτους», είπε αλλά επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει προσπάθειες για να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση που οφείλεται όπως είπε σε χρόνιες παθογένειες.
Αόριστες εξαγγελίες
«Οι διάλογοι δικαιώνουν την απόφασή μας να καταργήσουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Παλαιοκομματικές συμπεριφορές και εκ μέρους της ΝΔ δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».
Απευθυνόμενος στους υπουργούς του είπε ότι το μήνυμα προς τους πολίτες δεν μπορεί να είναι στη λογική του «συμψηφισμού» καθώς η κοινωνία απαιτεί ένα άλλο υπόδειγμα πολιτικής δράσης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη επιστροφή των παρανόμως καταβληθέντων χρημάτων με αόριστες εξαγγελίες για ελέγχους από άλλους φορείς όπως η οικονομική αστυνομία και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ.
«Ήδη γυρίζουμε σελίδα σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αρχές. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε ειδική ομάδα ελέγχου με τη συμμετοχή της ΑΑΔΕ και της οικονομικής αστυνομίας θα ερευνήσουμε όλες τις περιπτώσεις παράνομης καταβολής ενισχύσεων. Αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν τα κατάφερε θα αναλάβει το κράτος κεντρικά».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και διαμήνυσε ότι δεν πρέπει να σταλεί το μήνυμα του συμψηφισμού δήλωσε ότι «δεν διστάζει» να «αναλάβει το βάρος της ευθύνης» όχι όμως για τα πεπραγμένα της παράταξής του αλλά για «όλους όσοι κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε ακόμα μία φορά στο gov.gr ως οδηγό – ή πανάκεια- για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους.
- Η Björk έχει ένα σχέδιο για να σώσει τη Γροιλανδία από τον Ντόναλντ Τραμπ
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ
- Στο 2,6% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο – Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των τροφίμων
- Απεργία ταξί: Με καπνογόνα και κόρνες οδεύουν προς το υπουργείο Μεταφορών
- «Η γη της ελιάς»: Ακόμα πιο ανατρεπτικές εξελίξεις που θα κρατήσουν τους τηλεθεατές σε αγωνία
- Μαύρη Θάλασσα: Επίθεση με drone σε ελληνόκτητα τάνκερ – Τι συνέβη
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πρώτο στόχο τον Κλοπ – Στη λίστα και ο Μαρέσκα
- Why Greeks Consider Tuesday the 13th an Unlucky Day
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442