Συνταγή: Καρυδόπιτα με ταχίνι
Μια συνταγή πιο εύκολη από όσο πιστεύεις και πεντανόστιμη.
Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και πλέον βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στα οικογενειακά τραπέζια του Πάσχα. Και μπορεί τα κυρίως πιάτα αυτής της ημέρας να είναι πάνω – κάτω γνωστά σε όλους, ωστόσο στα γλυκά έχουμε την ελευθερία να πειραματιστούμε. Και μάλλον αυτό είχε στο μυαλό του ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τη συνταγή που ετοίμασε.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή, κάπως διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει: καρυδόπιτα με ταχίνι.
Μην τρομάζετε, δεν είναι κάτι δύσκολο. Στο κλασικό μείγμα για καρυδόπιτα που ετοιμάζουμε, προσθέτουμε απλά και ταχίνι. Κατά τα άλλα είναι μια συνταγή πολύ εύκολη, πολύ γευστική και ταιριάζει ταμάμ στα πασχαλινά τραπέζια.
Τα υλικά
500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
300 γρ. ταχίνι με μέλι
300 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ταχίνι με μέλι
Η διαδικασία
Σε λεβα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το καρύδι αλεσμένο , τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ταχίνι και το ανακατεύουμε με το χέρι.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Προσοχή: Το ταψί το έχουμε σκεπασμένο στην αρχή και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο το έχουμε ξεσκέπαστο. στο τέλος.
Την ίδια ώρα ετοιμάζουμε και το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό, ζάχαρη, ταχίνι με μέλι και λίγο κανέλα. Ανακατεύουμε και το βράζουμε.
Για να μην «μουλιάσει» το γλυκό, περιμένουμε να κρυώσουν τόσο η καρυδόπιτα όσο και το σιρόπι, προτού το περιχύσουμε στο ταψί.
- Σάμος: «Χρυσαφί αμμουδιές, αρχαία και κρασί» – Το νησί που γίνεται αντικείμενο λατρείας στη Βρετανία
- Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Σον Ντάις
- Τα μηνύματα του ΠΑΣΟΚ προς τον Παναγόπουλο και ο Γεωργιάδης σε ρόλο «συνηγόρου»
- Νεκρός 65χρονος που έπεσε στις γραμμές του μετρό
- Γεραπετρίτης: Εκτός διαλόγου ζητήματα κυριαρχίας – Έχουν γίνει βήματα στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία
- Καλά όλα αυτά, αλλά έγινε ποτέ κανένα μάθημα σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια;
- Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι
- Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442