Συνταγή: Τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα
Μια συνταγή «δύο σε ένα», που λειτουργεί τόσο ως σνακ όσο ως κυρίως γεύμα.
Ανατροπές είχαμε στο «Buongiorno», καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απουσίαζε. Ωστόσο δεν μείναμε χωρίς συνταγή, καθώς τη θέση του πήρε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που μας ετοίμασε ένα πιάτο «δύο σε ένα» – ιδανικό τόσο ως σνακ όσο κι ως κυρίως γεύμα.
Η αγαπημένη μαγείρισσα μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή για λαχταριστή τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα. Ναι, ξέρουμε ότι είμαστε ακόμα σε περίοδο νηστείας, ωστόσο το Πάσχα βρίσκεται μια ανάσα και μαζί του και τα γιορτινά τραπέζια.
Κι αυτή η συνταγή μοιάζει ταμάμ για εκείνη τη μέρα. Κι αν περισσέψει λίγο, τότε απολαμβάνεται το επόμενο πρωί μαζί με τον καφέ.
Τα υλικά
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
200 γρ. τρίμματα φέτας
150 γρ. φέτες τυρί επιλογής σας
150 γρ ζαμπόν σε λεπτές φέτες
4 μεγάλα αυγά
200 γρ. γιαούρτι
1/2 φλ. σόδα αναψυκτικό
Το μυστικό
Μπορεί ο τίτλος να λέει «τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα» αλλά είναι μια συνταγή που φτιάχνεται με ότι αλλαντικό έχουμε στο ψυγείο. Για αυτό, χαλαροί να είστε.
Η διαδικασία
Πάνω σε ένα ξύλο, ανοίγουμε ένα φύλλο κρούστας και ρίχνουμε πάνω του πολύ λίγο λάδι.
«Τσαλακώνουμε» το φύλλο και αρχίζουμε να φτιάχνουμε μια βάση σαν λουλούδι στο ταψάκι. Αν θέλουμε, πριν τυλίξουμε το φύλλο κρούστας, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη φέτα μέσα για μεγαλύτερη απόλαυση.
Αφού γεμίσουμε το ταψί, μετά ρίχνουμε μέσα σε κομμάτια -και σε διάφορα σημεία- το τυρί και το αλλαντικό που έχουμε επιλέξει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο λάδι και χτυπάμε καλά με το χέρι. Παράλληλα προσθέτουμε και λίγη σόδα αναψυκτικό, προκειμένου να κάνει το φύλλο πιο αφράτο.
Μόλις έχουμε χτυπήσει καλά το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω στο ταψί .
Το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- Ο Ντάριο Σάριτς έμεινε ελεύθερος: Η waiver list, o Παναθηναϊκός και η επιστροφή στη Euroleague
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442