Μπορεί κάποιος διαβάζοντας αρχικά τη συνταγή να του φανεί περίεργη, αλλά δεν είναι. Είναι το κλασικό πιάτο γαρίδες σαγανάκι, μόνο που ο Δημήτρης Σκαρμούτσος το παρουσιάζει με ένα τουίστ – και μας κάνει να θέλουμε να πάρουμε τις παραλίες.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή εύκολη, αρωματική, καλοκαιρινή και νηστίσιμη: κους κους με γαρίδες, ντομάτα και ούζο.
Δεν θέλει χρόνο, ούτε πολλά υλικά, μέσα σε 4 λεπτά είναι έτοιμη και ενδείκνυται για ηλιόλουστα κυριακάτικα μεσημέρια.
Για αυτή τη συνταγή οι γαρίδες είναι προβρασμένες και τις προσθέτουμε στο τέλος.
Η διαδικασία
Πρώτα έχουμε βράσει το κους κους και το έχουμε έτοιμο.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη πιπεριά, τα ντοματίνια κομμένα, λίγο κουρκουμά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Μόλις σοταριστούν λίγο τα υλικά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Τις γαρίδες τις προσθέτουμε για το τελείωμα και σβήνουμε με ούζο.
Όταν είναι και οι γαρίδες έτοιμες, προσθέτουμε το κους κους, ανακατεύουμε καλά και η συνταγή είναι έτοιμη.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.