Χριστόδουλος Τοψίδης: «Απευθυνόμαστε σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας μας»
Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης.
Άνοιγμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και σε όσους είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης βούλησης και δεν επιθυμούν, όπως λέει, κατευθυνόμενη ψήφο κάνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ενόψει της δεύτερης Κυριακής στο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;
Θεωρούσαμε δεδομένο ότι η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια μας θα οδηγούταν σε β’ γύρο και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα, σημειώνω κατ’ αρχήν ότι αυξήσαμε την επίδοσή μας κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον α’ γύρο των εκλογών του 2019. Από κει και πέρα, θεωρούμε ότι η διαφορά που διαμορφώθηκε είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δίνει προοπτική ανατροπής στον β’ γύρο.
Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στον δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;
Απευθυνόμαστε σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας μας και σε όσους/ες δεν επιθυμούν κατευθυνόμενη ψήφο, αλλά είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης βούλησης. Εκτιμώ και πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών της ΑΜΘ θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στηρίζοντας τον πραγματικά ανεξάρτητο συνδυασμό, δηλαδή την Περιφερειακή Σύνθεση.
Πώς βλέπετε τη συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον την Κυριακή εκλεγεί ο δικός σας συνδυασμός;
Έχουμε πει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι ο στόχος μας δεν είναι να ακυρώσουμε κανέναν, αλλά να συνθέσουμε απόψεις και να υπερασπιστούμε το καλό του τόπου μας και των ανθρώπων του. Η συνεργασία με το κεντρικό κράτος πρέπει να εξετάζεται πάντα με κριτική διάθεση (αλλά όχι επικριτική), έτσι ώστε οι επωφελείς πολιτικές να εφαρμόζονται άμεσα και όσα μέτρα ή αποφάσεις θέτουν σε κίνδυνο το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών μας, να τροποποιούνται και να γίνονται επωφελείς.
Υποδομές και οδικό δίκτυο
Ποια είναι τα θέματα που θα θέσετε στο πρώτο Περιφερειακό με την ανάληψη της διοίκησης τον Ιανουάριο του 2024;
Πρώτο μέλημά μας παραμένει η βελτίωση των υποδομών και η δημιουργία νέων όπου υπάρχουν ελλείψεις. Δυστυχώς ζούμε σε μία Περιφέρεια που επλήγη βάναυσα από τις φωτιές του Αυγούστου (αλλά και παλαιότερες), έχει ακόμα ανοικτές πληγές από παρελθοντικά πλημμυρικά φαινόμενα και βεβαίως εν πολλοίς προβληματικό επαρχιακό/αγροτικό οδικό δίκτυο, αν και βασικός αναπτυξιακός της πυλώνας είναι ο πρωτογενής τομέας. Επομένως, χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο και πολυεπίπεδο δίκτυο υποδομών, το οποίο θα αρχίσουμε να «χτίζουμε» από την πρώτη ημέρα της διοίκησής μας και θα μείνουμε απόλυτα πιστοί στα χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν. Τέλος, μιας και η θητεία ξεκινά την 1/1/2024 οφείλουμε να κάνουμε γρήγορες και στρατηγικές κινήσεις ενόψει της τουριστικής περιόδου, καθώς η έως τώρα τουριστική προβολή της Περιφέρειας μας, υπήρξε αποσπασματική και καθόλου στοχευμένη.
*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού στο ένθετο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, cityhub
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442