ΗΠΑ για Ρωσία: Αν προχωρήσει σε συμφωνία για όπλα με τη Βόρεια Κορέα θα παραβιάσει ψηφίσματα του ΟΗΕ
Η Ουάσινγκτον έσπευσε να κυκλοφορήσει ανακοίνωση αφού εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιανγκ για όπλα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα ότι η Ρωσία θα παραβιάσει ψηφίσματα του ΟΗΕ εάν καταλήξει σε μια συμφωνία για τα όπλα με τη Βόρεια Κορέα, αφότου η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ τάχθηκαν υπέρ μιας ενίσχυσης της συνεργασίας.
«Οποιοδήποτε είδος συνεργασίας για την ασφάλεια ή συμφωνίας για τα όπλα μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας θα παραβιάσει αναμφίβολα σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βεντάντ Πατέλ.
Μήνυμα Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν
Σήμερα το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας με την Πιονγκγιάνγκ, σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ο Κιμ του «υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η ανάπτυξη της στρατηγικής και τακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας», σύμφωνα με μήνυμα του υπουργού Άμυνας Κανγκ Σουν Ναμ, το οποίο αναγνώστηκε στους συμμετέχοντες ενός συνεδρίου για την ασφάλεια, κοντά στη Μόσχα, και επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι ΗΠΑ υποψιάζονται ότι η Μόσχα προσπαθεί να προμηθευτεί όπλα από τον βορειοκορεάτη σύμμαχό της.
Οι υποσχέσεις για αυξημένη συνεργασία διατυπώνονται ενόψει της συνόδου κορυφής μεταξύ των ηγετών της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της ασφάλειας απέναντι σε μια ολοένα και πιο απειλητική Βόρεια Κορέα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
- Η Ελληνίδα Katherine Embiricos στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με ένα πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ
- LIVΕ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Κωνσταντινίδης: «Οι συγγενείς δεν θα σταθούν πολιτικά δίπλα στη Μαρία» – Άτυπος όρος η μη εμπλοκή των μελών σε κόμματα
- Τριανταφύλλου: Η κυβέρνηση προστάτευε την Intellexa και το αντίστροφο – Οι υποκλοπές λειτούργησαν ως ΣΔΙΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442