Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία προς Αζερμπαϊτζάν: Άρετε τον αποκλεισμό του μοναδικού οδικού άξονα που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ρωσία προς Αζερμπαϊτζάν: Άρετε τον αποκλεισμό του μοναδικού οδικού άξονα που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου οδικού άξονα προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν να άρει τον αποκλεισμό του μοναδικού οδικού άξονα που συνδέει την Αρμενία με τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια διαφιλονικούμενη περιοχή μεταξύ του Μπακού και του Γερεβάν που αποτελεί πηγή εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Μια πολύ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη της αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων που αποσκοπούν στην ταχεία αποκλιμάκωση της κατάστασης γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένης της άρσης του αποκλεισμού δρόμων ζωτικής σημασίας για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως ο διάδρομος του Λατσίν», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ στον Αζέρο ομόλογό του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του.

Παραμένει η ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την Αρμενία για βομβαρδισμούς κοντά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας ότι βομβάρδισαν θέσεις του δικού του στρατού κοντά στον αμφισβητούμενο θύλακα.

Το αζέρικο υπουργείο διευκρίνισε ότι δυνάμεις του ανταπέδωσαν τα πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεών του στις περιοχές Λατσίν και Καλμπατζάρ, δυτικά του θυλάκου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας διέψευσε την κατηγορία πως υπήρξαν βολές του πυροβολικού εναντίον αζερικών στρατιωτικών θέσεων.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024