Η Βόρεια Ελλάδα βγάζει το 75% της παραγωγής σπαραγγιών, τα οποία κυρίως φεύγουν για εξαγωγή. Aυτή είναι μια συνταγή από τη Χρυσούπολη Καβάλας, μια περιοχή με εύφορο κάμπο, δίπλα από τον ποταμό Νέστο
Προετοιμασία 15΄ Τηγάνισμα 15΄-30΄(ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας)
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
1 κιλό σπαράγγια
250 γρ. φέτα
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αβγά
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
¼ από ένα ματσάκι μαϊντανό
1/6 από ένα ματσάκι άνηθο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλεύρι για τηγάνισμα
Διαδικασία
Πλένουμε τα σπαράγγια με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε με τον πατατοκαθαριστή ή ένα μαχαιράκι αφαιρώντας τη φλούδα τους από την κορυφή προς τα κάτω. Αφαιρούμε και τα σκληρά τους μέρη.
Με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, τα αβγά και το πιπέρι.
Αφού τα ζυμώσουμε καλά, βάζουμε στο τηγάνι ½ φλιτζάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα ίση με ένα γεμάτο κουτάλι σούπας, το αλευρώνουμε καλά και το πλάθουμε σαν κεφτέ. Τα τηγανίζουμε προσέχοντας να μην τρυπήσουν.
Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας