Πενταετές πλάνο στη συνάντηση ιδιοκτητών ομάδων της Euroleague
Ομάδα ιδιοκτητών και αντιπροσώπων των συλλόγων της Euroleague συναντήθηκε με στελέχη της διοργανώτριας αρχής στη πόλη Σαντιγί της Γαλλίας, για να ανταλλάξουν ιδέες για το μέλλον και να θέσουν τους πυλώνες για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο οργανισμός, προκειμένου να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά.
Ομάδα ιδιοκτητών και αντιπροσώπων των συλλόγων της Euroleague συναντήθηκε με στελέχη της διοργανώτριας αρχής στη πόλη Σαντιγί της Γαλλίας, για να ανταλλάξουν ιδέες για το μέλλον και να θέσουν τους πυλώνες για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο οργανισμός, προκειμένου να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά.
Στην διήμερη αυτή συνάντηση τα στελέχη των συλλόγων και της Euroleague άρχισαν να καταστρώνουν ένα καινούργιο πενταετές πλάνο, αφου το προηγούμενο που είχε γίνει το 2011 ολοκληρώθηκε φέτος με την υλοποίηση του βασικού σχεδίου για την δημιουργία ενός πρωταθλήματος, όπου όλοι θα παίζουν με όλους.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο πώς μπορεί να συνεχιστεί η μαζική ανάπτυξη του κοινού της Euroleague και πώς θα μεγιστοποιηθούν τα έσοδα των συλλόγων. Το σημείο εκκίνησης ήταν να προσδιοριστούν σαφείς στόχοι για τη βελτίωση της θέσης της Euroleague, να υπάρξει αύξηση σε όλους τους τομείς της επιχείρησης, να αυξηθεί η αξία του πρωταθλήματος και επομένως των συλλόγων του.
Πολλές προτάσεις για συζήτηση παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της Euroleague, με τις βασικότερες να είναι: η συγκέντρωση ψηφιακών πλατφορμών συλλόγων και πρωταθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων διαχείρισης δεδομένων.
Η ενίσχυση της συσχέτισης μεταξύ των εμπορικών σημάτων των συλλόγων και του πρωταθλήματος. Τρόποι για την βελτίωση της διαχείρισης του γηπέδου και των εσόδων από την ημέρα του παιχνιδιού. Η ενίσχυση και η ρύθμιση των σχέσεων με τα πιο σημαντικά μέλη του πρωταθλήματος, συγκεκριμένα τους παίκτες, προπονητές και διαιτητές. Η επένδυση σε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση νεαρών φιλάθλων.
Η συνάντηση έληξε με τους συμμετέχοντες να μοιράζονται τα συμπεράσματα της διήμερης εργασίας που θα καθοδηγήσει την εξέλιξη της διοργάνωσης τα επόμενα χρόνια.
Απο ελληνικής πλευράς το «παρών» έδωσαν ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σκινδήλιας.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.