Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συνταγή: Ροστ μπιφ

Συνταγή: Ροστ μπιφ

Μια συνταγή που τη βλέπουμε να κάνει συχνά - πυκνά την εμφάνισή της στα γιορτινά τραπέζια.

Είναι μια από τις πιο γνωστές συνταγές στην Αγγλία, που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τα γιορτινά τραπέζια σε πολλές χώρες. Ροστ μπιφ – ένα πιάτο με το τέλεια ψημένο μοσχάρι και με υψηλή θρεπτική αξία.

Τα υλικά

Για το κρέας
1½ κιλό μοσχαρίσιο νουά ή τρανς
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Για τα λαχανικά
6-8 καρότα κομμένα στη μέση
400 γρ. σπαράγγια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η διαδικασία

Δένουμε το κρέας με σπάγγο για ομοιόμορφο ψήσιμο – ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εμάς.

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε παντού με το μείγμα το κρέας, να καρυκευτεί καλά.

Στη συνέχεια το σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Το μεταφέρουμε σε ταψί.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρότα, τα σπαράγγια, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τα μοιράζουμε γύρω από το κρέας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-60 λεπτά. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού το κόψουμε σε φέτες.

* Πηγή: Vita

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο