Μια συγκλονιστική συνέντευξη στη «La Repubblica» παραχώρησε ο Ακίλε Πολονάρα, μιλώντας για τη μυελογενή λευχαιμία με την οποία και διαγνώστηκε, λίγο καιρό μετά την πρώτη του μάχη με τον καρκίνο, από την οποία και είχε βγει νικητής.
Ο Ιταλός φόργουορντ ξεκαθάρισε πως δεν ξέρει αν θα παίξει μπάσκετ ξανά, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, ενώ αναφέρθηκε και στο πως βιώνει αυτές τις δύσκολες μέρες.
Οι δηλώσεις του Ακίλε Πολονάρα:
Για την καριέρα του: «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να παίξω μπάσκετ ποτέ ξανά, αλλά δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Αυτό που με νοιάζει και μόνο είναι να μπορέσω να έχω ξανά μια φυσιολογική ζωή».
Για την καθημερινότητά του: «Κάθε μέρα έχω σκοτεινές στιγμές, αλλά η σύζυγός μου φροντίζει να με βγάζει από αυτή την κατάσταση. Όσο ήμουν στο νοσοκομείο ένιωθα πως είμαι στη φυλακή. Πέρασα περιόδους, που δεν ήθελα να φάω. Τώρα το συναίσθημα να είμαι στο σπίτι και να μπορώ να αγκαλιάζω τα παιδιά μου δεν περιγράφεται.
Δεν μπορώ να βγω από το σπίτι ούτε για μια σύντομη βόλτα, γιατί το ανοσοποιητικό μου είναι χαμηλά. Ακόμη και η οικογένειά μου πρέπει να μένει μέσα, για να με κρατούν ασφαλή. Ευτυχώς έχουμε ένα σπίτι σε ήσυχη περιοχή, με κήπο και πισίνα.
Δεν έχω πολλή ενέργεια αυτή τη στιγμή, αλλά για μένα είναι τα πάντα να έχω δίπλα μου τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Είχα πει στα παιδιά μου ότι έχω πυρετό, είναι μικρά ακόμη και δεν κάνουν πολλές ερωτήσεις. Όμως ρωτούσαν γιατί μου έπεσαν τα μαλλιά»
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Μετά τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τη σημασία ης νίκης του Ολυμπιακού αλλά και στη νοοτροπία διαχείρισής της από όλους στους Πειραιώτες.
Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις μίλησε για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά στην αρχή, ενώ στάθηκε στα λάθη.
Η Λίβερπουλ πέρασε με 3-1 από το «Μολινό», εξασφαλίζοντας πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup και δείχνοντας αντίδραση μετά την πρόσφατη ήττα της στο πρωτάθλημα.