Ανδρουλάκης: Αδύναμος και εκβιαζόμενος πρωθυπουργός – Δώρο στον Βορίδη παραγραφή και στον Αυγενάκη αμνήστευση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θα καταθέσει αίτημα σύστασης προανακριτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να πάρουν αποστάσεις από την «άθλια μεθόδευση του Μαξίμου»
«Δεν αξίζει στη χώρα μας και τον ελληνικό λαό ένας αδύναμος πρωθυπουργός εκβιαζόμενος από τους υπουργούς του, με αποτέλεσμα να κάνει δώρο στον κ. Βορίδη την παραγραφή και στον κ. Αυγενάκη την αμνήστευση», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο την πρόταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και, μάλιστα, από το 1998 και μετά.
Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης, «εκεί οδηγεί (σ.σ. στην παραγραφή και αμνήστευση) η πρότασή του για εξεταστική επιτροπή από το 1998», ενώ κάνει λόγο για μια πρόταση που «υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, που θα κληθεί να πληρώσει ένα πρόστιμο της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, λόγω του πάρτι της διαφθοράς της ‘γαλάζιας’ εγκληματικής οργάνωσης, όπως ακριβώς την περιγράφει η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας».
«Οι βουλευτές ΝΔ να πάρουν αποστάσεις από την άθλια μεθόδευση Μαξίμου»
«Εμείς με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες καταθέτουμε αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καλεί «τους βουλευτές όλων των κομμάτων να τη στηρίξουν. Να στηρίξουν το φως και όχι το σκοτάδι».
Για να καταλήξει πως «ακόμη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν μια ευκαιρία να πάρουν αποστάσεις από αυτή την άθλια μεθόδευση του Μαξίμου».
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά κατέθεσαν ήδη, το πρωί της Τρίτης, από κοινού πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να στηρίξει την πρόταση της Κουμουνδούρου για την προανακριτική, υπογραμμίζοντας ότι «η απομόνωση του κ. Ανδρουλάκη δεν κάνει καλό στην κοινωνία και στην αλήθεια. Κρίνεται όμως από τον λαό. Σήμερα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν στηρίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».
- Ζέλσον: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα ματς»
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)











































![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)








![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes23-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442