Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πάκης: Το αδεσποτάκι που κακοποιήθηκε βάναυσα, επέζησε – Ώρα, να βρεθεί ο άνθρωπός του

Πάκης: Το αδεσποτάκι που κακοποιήθηκε βάναυσα, επέζησε – Ώρα, να βρεθεί ο άνθρωπός του

Η τριχιά που είχε στο λαιμό του ο Πάκης, όσο περνούσε ο καιρός, διείσδυε όλο και βαθύτερα. Ώσπου του έκοψε τον λαιμό.

Ο Πάκης περιπλανιόταν με την τριχιά περασμένη στο λαιμό, στην κωμόπολη Καρδιτσομάγουλα Ν. Καρδίτσας.
Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια είναι από χέρι ανθρώπου.

Σήμερα ο Πάκης είναι υγιέστατος

Είναι δύο ετών, εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος

Το περασμένο Πάσχα, επισκέπτες της περιοχής βλέπουν τον Πάκη. Έναν φοβισμένο σκυλάκο, που τα ματάκια, αλλά και οι κινήσεις του, μαρτυρούσαν πόσο υπέφερε. Δεν μπορούσαν να τον πλησιάσουν γιατί ήταν τόσο φοβισμένος, που κανέναν δεν εμπιστευόταν.
Οι φιλόζωοι επισκέπτες αδυνατούν να τον προσπεράσουν και να αδιαφορήσουν για την τραγική του κατάσταση. Αναζητούν κτηνίατρο, επικοινωνούν με τον κ. Θωμά Χουζούρη και τον ενημερώνουν για τον Πάκη. Κλείνοντας το τηλέφωνο, ο κ. Χουζούρης επικοινωνεί με την Χριστίνα Κατσιαβάρα, η οποία έχει αφιερωθεί στη διάσωση και περίθαλψη των ζώων.

Αστραπιαία βρίσκονται στο σημείο και καταφέρνουν να πιάσουν τον Πάκη. Τον μεταφέρουν στο κτηνιατρείο.

«Η τριχιά του είχε κόψει τον λαιμό του. Ο κτηνίατρος είπε ότι πρέπει να την είχε περασμένη στον λαιμό του πάνω από πέντε μήνες. Ο κ. Χουζούρης του αφαίρεσε την τριχιά, και ο σκυλάκος υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Τα τραύματα που είχε απαιτούσαν εσωτερικά και εξωτερικά ράμματα», περιγράφει η κα Κατσιαβάρα.


Επίσης, ο Πάκης ήταν γεμάτος τσιμπούρια και ψύλλους που του ρουφούσαν το αίμα, αλλά δεν ήταν αδύνατος, καθώς τον τάιζαν οι κάτοικοι της περιοχής. Διαγνώστηκε και με ερλιχίωση. Έκανε θεραπεία και η ερλιχίωση, πλέον, αποτελεί παρελθόν.

Ο Πάκης παρέμεινε στο κτηνιατρείο για περίπου έναν μήνα για την κτηνιατρική του περίθαλψη.

Πού βρίσκεται σήμερα ο Πάκης; – Ο χαρακτήρας του

Πού αλλού θα μπορούσε να βρίσκεται ο Πάκης, εκτός από το σπίτι της κας Κατσιαβάρα;
«Είναι ένα πολύ καλό ζώο, αλλά έχει κάποιες φοβίες. Είναι επιφυλακτικός με τους ανθρώπους, ενώ εκδηλώνει έντονο φόβο όταν αντικρίζει ηλικιωμένες γυναίκες», αναφέρει η εθελόντρια.

Χαρακτηριστικά λέει ότι, όταν τον πηγαίνει βόλτα, είναι δίπλα της. Δεν τραβάει. Αν, όμως, δει γυναίκα μεγάλης ηλικίας, αρχίζει να τραβά το λουρί, θέλοντας να φύγει γρήγορα από το σημείο.

Με τα άλλα σκυλάκια και γατάκια τα πάει πολύ καλά. Με τους ομοίους του παίζει και τρέχει μαζί τους. Τρώει με μεγάλη όρεξη και, ίσως, είναι από τους μοναδικούς σκύλους που όταν πρέπει να πάρει χάπι, ανοίγει το στόμα του και το καταπίνει.

Στο μπάνιο κάθεται ήσυχος, αλλά δεν το απολαμβάνει ιδιαίτερα. Μέσα στο σπίτι είναι ήσυχος. Δεν κάνει καμία ζημιά.

Η υγεία του

Ο Πάκης είναι υγιέστατος, εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος. Είναι δύο ετών και τα κιλάκια του φτάνουν τα εννέα.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, ο Πάκης να βρει ένα σπίτι

Μπορεί ο Πάκης να έχει κάποιες φοβίες, αλλά σίγουρα είναι δικαιολογημένες. Δεν είναι λίγα αυτά που έχει περάσει.
Αυτό που χρειάζεται, είναι να τον κατανοήσουμε, να τον βοηθήσουμε να ξεπεράσει την όποια φοβία. Και αυτό δεν είναι ανέφικτο.
Χρειάζεται χρόνο, υπομονή, ώστε να εμπιστευτεί ξανά τον άνθρωπο. Να νιώσει ασφάλεια, τρυφερότητα.


Δεν αξίζει στον Πάκη μας, τον ταλαιπωρημένο σκυλάκο μας, ένας άνθρωπος που θα τού δείξει ότι η ζωή είναι ωραία;

Για τον Πάκη μας επικοινωνούμε με την κα Χριστίνα Κατσιαβάρα. Καλούμε στο 697 254 5121.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο