«Ψηφιακές Ασπίδες» για την ιστορία της Σπάρτης
Η ψηφιοποίηση των αρχείων στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής του Δήμου Σπάρτης.
Σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και τη διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς της Σπάρτης πραγματοποιείται από τον Δήμο Σπάρτης, μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια για την ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού και τεκμηρίων που σχετίζονται με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Στέφανος Βρεττάκος, παραβρέθηκαν στην έναρξη των εργασιών του Α’ Επιστημονικού Συνεδρίου του Φορέα Ιστορικής Έρευνας «Σπάρτη 2034», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025. Στο συνέδριο αναδείχθηκε η σημασία της διάσωσης και της ψηφιακής καταγραφής πολύτιμων αρχειακών συλλογών, με στόχο τη διάδοση και ανάδειξη του ιστορικού πλούτου της πόλης.
Ζητούμενο η διάσωση της πολιτιστικής ταυτότητας
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Νικόλαο Καρμοίρη, επικεφαλής του Φορέα, τονίζοντας ότι η ανιδιοτελής αγάπη του για τη Σπάρτη αποτελεί έμπνευση για όλους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Σπάρτη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και το εγχείρημα της διάσωσης και ψηφιοποίησης αρχείων είναι ουσιαστικά διάσωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας». Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής εξωστρέφειας, ειδικά ενόψει των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της σύγχρονης Σπάρτης.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442