Στρεπτόκοκος: 17 σχολεία κλειστά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κρήτη
Συναγερμός έχει σημάνει, μετά τα απανωτά κρούσματα στρεπτόκοκκου σε μαθητές σχολείων σε αρκετές περιοχές της χώρας
Έντονη ανησυχία, σε γονείς και εκπαιδευτικούς, προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο σε νήπια και παιδιά.
Συνολικά 17 σχολεία και νηπιαγωγεία δεν λειτούργησαν σήμερα, με απόφαση των τοπικών αρχών, για να γίνουν απολυμάνσεις: οκτώ στη Θεσσαλονίκη, πέντε στις Σέρρες, δύο νηπιαγωγεία στο δήμο Βύρωνα στην Αττική και δύο ακόμη στην Κρήτη.
Στο νοσοκομείο 5χρονος
Τα τρία περιστατικά στρεπτόκοκκου που εντοπίστηκαν σε νηπιαγωγεία στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Από το πρωί τα συνεργεία απολύμανσης έπιασαν δουλειά.
Ένα 5χρονο παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό.
Στα φαρμακεία έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα, από γονείς που ζητούν strep test για να κάνουν στα παιδιά τους.
Η ανησυχία έχει χτυπήσει «κόκκινο», μετά και το θάνατο ενός παιδιού 5 ετών την προηγούμενη εβδομάδα από κεραυνοβόλο σηψαιμία που του προκάλεσε στρεπτόκοκκος.
Να μην κλείνουν τα σχολεία λέει ο ΕΟΔΥ
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ωστόσο, επρόκειτο για σπάνια περίπτωση, που δεν σχετίζεται με τα απλά κρούσματα στρεπτόκοκκου. Εισηγείται, μάλιστα, να μην κλείνουν τα σχολεία, ούτε να γίνονται απολυμάνσεις, καθώς το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου δεν παραμένει στις επιφάνειες.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε περίπτωση ύπαρξης στρεπτοκοκκικής λοίμωξης σε σχολική μονάδα, το παιδί πρέπει να παραμένει στο σπίτι μέχρι να λάβει κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή, τουλάχιστον ένα έως δύο εικοσιτετράωρα και στα σχολεία να εφαρμόζονται μέτρα ατομικής υγιεινής.
- Ο κίνδυνος για γενετικές μεταλλάξεις και οι έλεγχοι των δοτών σπέρματος – Ο αριθμός απογόνων ανά δότη
- «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα: Το Μιούζικαλ»: Το μαγικό παραμύθι στο θέατρο Αθηνών
- Γιατί δεν ήταν έκπληξη ο υποβιβασμός του Σιδηρόπουλου
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442