Ο Γιασικεβίτσιους έγινε ο τέταρτος που κατακτά Euroleague και ως παίκτης και ως προπονητής
Ιστορία έγραψε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο Final 4 της Euroleague, αφού ο Λιθουανός έγινε μόλις ο τέταρτος στην Ιστορία που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.
Το Final 4 της Euroleague ολοκληρώθηκε με την Φενέρμπαχτσε να ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης, μετά τη νίκη της με 81-70 στον τελικό απέναντι στη Μονακό του Βασίλη Σπανούλη.
Αυτό είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της τουρκικής ομάδας, μετά από αυτό που πήρε το 2017 στον τελικό στην έδρα της, απέναντι στον Ολυμπιακό. Παράλληλα όμως είναι και το πρώτο στην προπονητική καριέρα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Έτσι, ο Λιθουανός θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ έγραψε τη δική του Ιστορία στη διοργάνωση, αφού έγινε μόλις ο τέταρτος που κατακτά το τρόπαιο και ως παίκτης και ως προπονητής (σ.σ. σε Κύπελλο Πρωταθλητριών και Euroleague).
Ο «Σάρας» πανηγύρισε ως παίκτης τέσσερις φορές, το 2003, το 2004, το 2005 και το 2009 και φέτος ως προπονητής, στην έκτη του παρουσία σε Final 4.
Ποιοι άλλοι το κατάφεραν
Κατά το παρελθόν, στο ίδιο επίτευγμα είχε φτάσει ο θρυλικός Σβέτισλαβ Πέσιτς (σαν παίκτης το 1979 και σαν προπονητής το 2003), ο Λόλο Σάινθ (σαν παίκτης το 1964, 1965, 1967, 1968 και σαν προπονητής το 1978 και το 1980), αλλά και ο Άρμενακ Αλατσατσιάν (σαν παίκτης το 1961 και το 1963 και σαν προπονητής το 1969).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Γιασικεβίτσιους είναι ο πρώτος που το καταφέρνει επί εποχής Euroleague, δηλαδή μετά την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης το 2001.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.