Taste Atlas: Η Σίφνος είναι ο δεύτερος καλύτερος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο
Ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός κάνει ιδιαίτερη μνεία στη μελόπιτα του νησιού. Την ίδια ώρα η Σίφνος βρίσκεται στον ετήσιο κατάλογο του National Geographic με τα 31 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για το 2025.
Ως ο δεύτερος καλύτερος γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως αναδείχθηκε η Σίφνος σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Taste Atlas.
Το όμορφο ελληνικό νησί κατέλαβε τη 2η θέση ανάμεσα σε 100 άλλα μέρη του πλανήτη.
Η μελόπιτα
«Η μελόπιτα είναι ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό που συνδέεται με τη Σίφνο και τις παραδόσεις της», αναφέρει ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός.
Το συγκεκριμένο πιάτο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της μεγάλης λίστας με βαθμολογία 4,6/5, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα τοπικά εδέσματα από την Ευρώπη, την Αφρική την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική.
«Η γαστρονομία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της παράδοσης, της ιστορίας και της εξέλιξης του νησιού. Η τοπική κουζίνα αντανακλά την αγάπη των Σιφνιών για τον τόπο αλλά και το μεράκι τους στην αγγειοπλαστική και την αξιοποίηση των δώρων που προσφέρει η φύση. Στο πλαίσιο αυτό, η τέχνη του καλού ποιοτικού φαγητού είναι αναπόσπαστο συστατικό του καλέσματος μας σε διεθνή ΜΜΕ και τουριστικούς φορείς», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου, Γιάννης Ραφελέτος.
On our way to #Apokofto #beach of #Sifnos…https://t.co/EV96SZlhX1
📷: https://t.co/N4nLoFEKLk#visitsifnosisland #visitsifnos #GEM #Gastronomic #Exceptional #Mythical #weddings #honeymoon #paths #hiking #visitgreece #greece #cyclades #greekislands #villages #Σίφνος pic.twitter.com/mghuXkTxgK
— Visit Sifnos (@visitsifnos) February 17, 2025
Σίφνος: Στη λίστα και του National Geographic
Στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα καλύτερα ελληνικά νησιά συγκαταλέγεται η Σίφνος ως ο καλύτερος προορισμός για χορταστικές εμπειρίες που συνδυάζουν γαστρονομία, δημιουργικότητα και διαχρονικότητα. Το εγκώμιο της γαστρονομικής Σίφνου «πλέκει» και το National Geographic στον ετήσιο κατάλογο με τα 31 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για το 2025.
Σύμφωνα με το διεθνές ταξιδιωτικό μέσο «η Σίφνος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο ‘πατέρας’ της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Νικόλαος Τσελεμεντές το 1878. Αξίζει να γευτείτε τις σπεσιαλιτέ του νησιού με μαγειρευτά ρεβίθια και αρνίσιο κοκκινιστό μαστέλο, αργά ψημένο με τον παραδοσιακό τρόπο σε πέτρινες κατσαρόλες».
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442