Μαρία Φαραντούρη και Τάσης Χριστογιαννόπουλος συναντιούνται με αφορμή τον Μίκη Θεοδωράκη
Μια ιστορική βραδιά που ξεκινάει με το μυθικό Canto General και συνεχίζεται με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού
Γιορτάζοντας το 2025 την ιστορική επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» παρουσιάζουν τη θρυλική ερμηνεύτρια και μούσα του μεγάλου συνθέτη, Μαρία Φαραντούρη, μαζί με τον σπουδαίο βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο σε μια ιστορική βραδιά που ξεκινάει με το μυθικό Canto General και συνεχίζεται με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ‘Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας’, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, συναντιούνται επί σκηνής με αφορμή την εμβληματική μουσική σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη πάνω στη μεγαλειώδη ποίηση του Πάμπλο Νερούδα, σε μια μαγική συναυλία που ξεκινά με την ερμηνεία του ανεπανάληπτου Canto General και συνεχίζεται με σπουδαία έργα του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού. Μουσική διεύθυνση Μίλτος Λογιάδης. Συμμετέχει η εντυπωσιακή 60μελής χορωδία της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων και 20μελές μουσικό σύνολο με τη συμβολή της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών.

Το εμβληματικό Canto General του Πάμπλο Νερούδα στις 16 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα ακουστεί στην αυθεντική ενορχήστρωσή του, όπως το οραματίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, για δεκαπενταμελές μουσικό σύνολο και δύο χορωδίες. Αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα το ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη ζωντανά επί σκηνής.

Το έργο του χιλιανού νομπελίστα αποτελεί μια ποιητική κοσμογονία της Λατινικής Αμερικής, μια επίκληση στη ζωή, την ειρήνη και την ελευθερία σε έναν κόσμο νέο, φωτεινό και ελπιδοφόρο. Η μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη το μεταμόρφωσε σε ένα σύγχρονο κλασικό έργο εξαιρετικής δύναμης και ομορφιάς, με συνεχείς εναλλαγές στην πλούσια μελωδική γραμμή και στα εκτενή πολυρυθμικά μέρη. Ένα μουσικό αριστούργημα που απέκτησε οικουμενικές διαστάσεις καθώς έγινε δεκτό με ενθουσιώδεις κριτικές στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

CANTO GENERAL
Έτος «Μίκης Θεοδωράκης»
16.2.2025, 20:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ
Μαρία Φαραντούρη
Τάσης Χριστογιαννόπουλος
ΧΟΡΩΔΙΑ
ΕΡΤ και ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΟΡΧΗΣΤΡΑ
20μελές μουσικό σύνολο
Σε συνεργασία με τη Φιλαρμόνια Οχρήστρα Αθηνών
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Μίλτος Λογιάδης
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ
Αχιλλέας Γουάστωρ
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ
Λυκόφως
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
- Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ
- Ψάχνεις value-for-money τηλεόραση; Σου έχουμε 3+1 επιλογές!
- Η Τζένιφερ Γκάρνερ αποκαλύπτει «την πιο σημαντική ταινία στην οποία έχει συμμετάσχει ποτέ»
- Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή – Ομιλίες πολιτικών αρχηγών
- Εξ αναβολής παιχνίδια στη Super League: Δύσκολες αποστολές για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Κύπρος: Στο νησί οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά
- Γιώργος Μαζωνάκης: Γιόρτασε τα γενέθλια του με ένα λαμπερό πάρτι – Το νέο τραγούδι «Επιπτώσεις»
- Ιράν: «Υπό τον πλήρη έλεγχό μας τα Στενά του Ορμούζ» διαμηνύουν οι Φρουροί της Επανάστασης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442