Γάζα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπήθηκε το ίδιο νοσοκομείο»
Το νοσοκομείο στο οποίο άφησαν την τελευταία τους πνοή περισσότερα από 500 άτομα, είχε χτυπηθεί και το Σάββατο.
Ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο Al-Ahli Arab Hospital μαύρισε τις καρδιές και εξόργισε εκατομμύρια κόσμου.
Όμως αυτό που δεν συγκράτησαν πολλοί στον καταιγισμό των πολυήμερων βομβαρδισμών είναι πως χτυπήθηκε για δεύτερη φορά σε αυτή την πολεμική σύγκρουση.
Το νοσοκομείο ήταν ένα από τα λίγα ογκολογικά – διαγνωστικά και θεραπευτικά νοσοκομεία – στην Γάζα
Η επίθεση σημειώθηκε στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου όπως επιβεβαίωσαν δημοσιογραφικά μέσα και μέλη της εκκλησίας που το χρηματοδοτούσε, ενώ τραυματίστηκαν 4 εργαζόμενοι.
Ο πόλεμος πρόλαβε τα πάντα

Φωτογραφίες και βίντεο από το χτύπημα του Σαββάτου.
Τον Νοέμβριο θα άνοιγε στο νοσοκομείο πτέρυγα χημειοθεραπείας για τους κατοίκους της Γάζας, σε ένα μοντέρνο δυτικού τύπου νοσοκομείο.
Οι ζημιές σημειώθηκαν στους δύο πάνω ορόφους με το ακτινολογικό και την πτέρυγα υπερήχων να υφίστανται τις περισσότερες ζημιές. Το νοσοκομείο υποστηρίζονταν από την οργάνωση Αμερικανοί Φίλοι της Επισκοπής της Ιερουσαλήμ (AFEDJ).

Ζημιές σημειώθηκαν στο ακτινολογικό και το τμήμα υπερήχου.
To νοσοκομείο σύμφωνα με την ανακοίνωση των φίλων της Επισκοπής φιλοξενούσε και περιέθαλπτε 6.000 τραυματίες πριν τον πρώτο βομβαρδισμό της 14ης Οκτωβρίου.
Al-Ahli Arab Hospital, one of the main medical facilities in Gaza City, was hit with a direct Israeli military strike on Saturday. pic.twitter.com/6mcTLPxiHU
— The Palestine Chronicle (@PalestineChron) October 15, 2023

Τα μηχανήματα που υπέστησαν ζημιές, μεταφέρθηκαν εκτός χώρων.
Στην ανακοίνωση ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το νοσοκομείο και κάτοικοι της Γάζας, ενώ ανέφεραν ρητά πως το νοσοκομείο περιθέλπτει ασθενείς 24 ώρες το 24ωρο ανεξαρτήτως φύλου, έθνους ή θρησκείας.
Η αγγλικανική εκκλησία ήταν η δεύτερη πέραν των αμερικανών φίλων που συνέδραμε οικονομικά το νοσοκομείο. Οι επιθέσεις του Σαββάτου είναι επιβεβαιωμένες από πολλες πηγές.
Ενώ υπάρχουν και τα βίντεο μετά τον πρώτο βομβαρδισμό.
Μάλιστα ο πάστορας που έβγαλε εικόνες και βίντεο από τον πρώτο βομβαρδισμό, ζήτησε από όποιον έχει πρόσβαση να στείλει τις συντεταγμένες στην Ισραηλινή κυβέρνηση ώστε να σταματήσουν να τους βομβαρδίζουν…
- Συνελήφθη 25χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Πώς εντοπίστηκε
- Ο Ελ Κααμπί σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε (vid)
- Νέα κρίση για τον πρίγκιπα Χάρι – Το Λονδίνο επανεξετάζει την προσωπική ασφάλειά του στις επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Ελ Κααμπί (vid)
- Έχουν περάσει 38 χρόνια από την έναρξη της Πρώτης Ιντιφάντα και οι Παλαιστίνιοι ακόμα αγωνίζονται
- Αγρότες: Καταστολή στα μπλόκα, εισαγγελείς και «εγκληματικές οργανώσεις» απέναντι σε ένα κίνημα που φουντώνει
- Η εποχή του OnlyFans – Όταν η οικειότητα και η μοναξιά γίνονται εμπορεύματα
- Ο Τσικίνιο είχε την πρώτη φάση του Ολυμπιακού (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442