Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Γάζα: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα ζητούν Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν χθες Τρίτη να διεξαχθεί σήμερα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Lucas Jackson) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί ο πολύνεκρος βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα, ενώ αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία επί σχεδίου απόφασης που καταρτίστηκε από τη Βραζιλία, τη χώρα που προεδρεύει στο ΣΑ αυτόν τον μήνα.

«Η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν να διεξαχθεί κατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το πρωί της 18ης Οκτωβρίου εξαιτίας του πλήγματος σε νοσοκομείο στη Γάζα», ανέφερε μέσω Telegram ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Μόσχας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.

Το ΣΑ αναμένεται να συζητήσει και το σχέδιο απόφασης της Βραζιλίας

Εν μέσω εντατικών διπλωματικών επαφών για τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς, το ΣΑ απέρριψε προχθές Δευτέρα το βράδυ σχέδιο απόφασης συνταγμένο από τη Ρωσία που καλούσε να κηρυχθεί άμεσα «κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους» και πλέον αναμένεται ν’ αποφανθεί για δεύτερο κείμενο, που διένειμε η Βραζιλία, η οποία ασκεί την προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ τον Οκτώβριο.

Διπλωμάτες αρχικά έλεγαν ότι η ψηφοφορία επί του σχεδίου απόφασης της Βραζιλίας θα διεξαγόταν στο ΣΑ χθες Τρίτη (περί τη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Oμως, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναχωρούσε για το Ισραήλ, διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν πως η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα περί τις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

«Ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις»

Το ρωσικό κείμενο καλούσε να υπάρξει «άμεση, διαρκής και πλήρως σεβαστή ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», καταδίκαζε «τη βία και τις εχθροπραξίες εναντίον αμάχων και όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες», ενώ αξίωνε να υπάρξει «ανεμπόδιστη» διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, που παραμένει υπό πολιορκία, και απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Χωρίς όμως να περιέχει ρητή καταδίκη των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ, κάτι απαράδεκτο για τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία.

Το βραζιλιάνικο σχέδιο απόφασης αντίθετα αναφέρεται συγκεκριμένα στις «ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024