Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η αντίδραση Μακρόν για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Ισραήλ: Η αντίδραση Μακρόν για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

«Να χυθεί άπλετο φως» ζήτησε ο Εμανουέλ Μακρόν για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, τον οποίο καταδίκασε «σθεναρά» η διπλωματία της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Florion Goga) 
τόνισε χθες Τρίτη ότι «τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη στοχοποίηση αμάχων», αναφερόμενος στον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας χθες Τρίτη το βράδυ, την παραμονή της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Εκκληση να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

«Πρέπει να χυθεί όλο το φως» στις περιστάσεις της επίθεσης, πρόσθεσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω X, «καταδικάζοντάς» τη, και απηύθυνε επίσης έκκληση να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας «χωρίς καθυστέρηση».

Η διπλωματία της Γαλλίας καταδίκασε χθες Τρίτη «σθεναρά» τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, για τον οποίο η Χαμάς κατηγόρησε τον στρατό του Ισραήλ, που το διέψευσε.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο επιβάλλει σε όλους (…) την προστασία του άμαχου πληθυσμού», τόνισε σε σύντομο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κε ντ’ Ορσέ κάλεσε ταυτόχρονα να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας «άμεσα».

Εντονες αντιδράσεις

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη το βράδυ στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του θύλακα όπου κυβερνά η Χαμάς, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον ισραηλινό στρατό.

Ο Τσαχάλ από την πλευρά του υποστήριξε πως επρόκειτο για πλήγμα του νοσοκομείου κατά λάθος με ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από την οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, σύμμαχο της Χαμάς.

Μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ιδίως από την Ιορδανία και τον Αραβικό Σύνδεσμο, που καταδίκασαν το Ισραήλ, ενώ διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, στο Αμάν, στην Τύνιδα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024