Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Έξαλλος ο Μπάιντεν με την έκρηξη στο νοσοκομείο - Θα ψάξουμε το θέμα - Επικοινωνία με Νετανιάχου

Γάζα: Έξαλλος ο Μπάιντεν με την έκρηξη στο νοσοκομείο – Θα ψάξουμε το θέμα – Επικοινωνία με Νετανιάχου

Έξαλλος ο Μπάιντεν με την έκρηξη στο νοσοκομείο τηλεφώνησε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον Μπ. Νετανιάχου πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μπει στο προεδρικό αεροπλάνο με σκοπό να πάει στο Ισραήλ και έπειτα να συναντηθεί με τους αρχηγούς της Παλαιστινιακής Αρχής, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας συνέβη ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου που τον έβγαλε εκτός εαυτού.

Πρώτος ο Μαχμούτ Αμπάς ακύρωσε την παρουσία του στην Ιορδανία και ύστερα ακολούθησε το Ιορδανικό υπουργείο Εξωτερικώνμ ακυρώνοντας την Σύνοδο Κορυφής.

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία είναι παραδοσιακά στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και ισχυροί στις χώρες τουςμ όπου ο αποκλεισμός της Γάζας, η ανθρωπιστική καταστροφή και ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου από το Ισραήλ, τους θέτει πίεση.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι εξοργισμένος και βαθιά στεναχωρημένος από την έκρηξη και μίλησε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου του Ισραήλ.

Προσθέτωντας πως «διέταξε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη. Οι ΗΠΑ στέκονται χωρίς περιστροφές υπέρ της προστασίας της ζωής των πολιτών κατά την διάρκεια συγκρούσεων και πενθούμε για τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και άλλους αθώους που πέθαναν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την τραγωδία».

Σύμφωνα με το Al Jazeera ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ήδη ενημερωθεί από τους συμβούλους ασφαλείας του, ενώ επικοινώνησε και με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Στον απόηχο της ακύρωσης της συνάντησης με τον βασιλιά Αμπντάλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφαντί δήλωσε πως «Ο πόλεμος δεν φέρνει τίποτα περισσότερο από περισσότερη δυστυχία, περισσότερο θάνατο, περισσότερη καταστροφή. Δεν προάγει την ασφάλεια, ούτε για τους Ισραηλινούς ούτε για τους Παλαιστίνιους».

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024