Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: «Μετά από ένα 24ωρο οι γιατροί θα μπορούν μόνο να ετοιμάζουν πιστοποιητικά θανάτου» - Έκκληση ΠΟΥ

Γάζα: «Μετά από ένα 24ωρο οι γιατροί θα μπορούν μόνο να ετοιμάζουν πιστοποιητικά θανάτου» – Έκκληση ΠΟΥ

Σε μία ύστατη προσπάθεια ο ΠΟΥ ζητά να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος για τη Γάζα

«Έχουν απομείνει 24 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό, η ηλεκτροδότηση και τα καύσιμα» στη Γάζα και αν δεν φτάσει βοήθεια, οι γιατροί δεν θα έχουν παρά να «ετοιμάζουν πιστοποιητικά θανάτου», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέντ αλ Μαντχάρι, επικεφαλής του τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην περιοχή.

Ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια, ιδιαίτερα από τον ΠΟΥ, δεν μπορεί να περάσει από το νότιο πέρασμα της Λωρίδας της Γάζας στα σύνορα με την Αίγυπτο, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου.

Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ διέψευσε ότι συμφώνησε να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα προκειμένου να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια

Η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό απόλυτο αποκλεισμό και ανελέητο βομβαρδισμό από το Ισραήλ ως απάντηση στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου.

Δραματικές εικόνες στα νοσοκομεία

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα και πάνω από 1.400 στο Ισραήλ. Εκατοντάδες από τους νεκρούς στα παλαιστινιακά εδάφη είναι παιδιά ενώ ο αριθμός των τραυματιών είναι σχεδόν 11.000.

Ο αριθμός των αγνοουμένων κάτω από τα συντρίμμια φτάνει τους 1.000.

Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ διέψευσε ότι συμφώνησε να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα προκειμένου να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια και έτσι παρά τις διεθνείς εκκλήσεις που πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες η Λωρίδα της Γάζας παραμένει αποκλεισμένοι.

Οι εικόνες που έρχονται από τα νοσοκομεία είναι δραματικές, με τους ασθενείς να περιθάλπονται στο πάτωμα ενώ στον εξωτερικό χώρο στοιβάζονται χιλιάδες σοροί Παλαιστινίων.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024