Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Αν το Ισραήλ πάει να καταλάβει τη Γάζα θα είναι μεγάλο λάθος

Μπάιντεν: Αν το Ισραήλ πάει να καταλάβει τη Γάζα θα είναι μεγάλο λάθος

Η κατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ θα είναι μεγάλο λάθος, είπε ο Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια συνέντευξής του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «Η Χαμάς δεν εκπροσωπεί όλους τους Παλαιστίνιους».

Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται σε συνομιλίες με την ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να προετοιμαστεί επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αυτή την εβδομάδα στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ωστόσο στέλνουν στην περιοχή αεροπλανοφόρα, ειδικές δυνάμεις του στρατού και μαχητικά αεροσκάφη ως αποτρεπτικούς παράγοντες απέναντι σε οποιαδήποτε σχέδια επίθεσης από το Ιράν.

Σε δύσκολη θέση οι ΗΠΑ, πιέσεις στο Ισραήλ για την ανθρωπιστική κρίση

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να στηρίζει το Ισραήλ, όμως παράλληλα προβληματίζεται για τις ζωές των αμερικανών ομήρων και τον αντίκτυπο που θα έχει η τύχη τους στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Το εφιαλτικό σενάριο της εισβολής

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, και ο ναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, εκπρόσωπος των IDF (ισραηλινές δυνάμεις), αναφέρει πως 600.000 Παλαιστίνιοι έχουν ήδη μετακινηθεί προς τον νότο και πως θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Με 30 νεκρούς Αμερικανούς και 13 αγνοούμενους ο πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση εν όψει των εκλογών του 2024.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να υποστηρίζει το Ισραήλ, όπως φάνηκε και από τη δεύτερη επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις ετοιμάζονται για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, με υποστήριξη από αέρα και θάλασσα.

Το Ισραήλ διαρρέει πως έχει καταστρώσει μια μεγάλη γκάμα επιθετικών σχεδίων ενάντια στη Χαμάς, με έμφαση πάντα στις επίγειες δυνάμεις.

Οι επιχειρήσεις του, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δεν θα είναι τόσο εύκολες σ’ ένα αστικό περιβάλλον όπως αυτό της Γάζας, με πυκνότατη δόμηση και τους μαχητές της Χαμάς πιθανόν οχυρωμένους σε κτίρια και υπόγεια τούνελ.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024